Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Spolupráce při zvyšování odolnosti jaderných elektráren

Spolupráce při zvyšování odolnosti jaderných elektráren

Publikováno: 7.10.2015
Rubrika: Jaderné

Ačkoli byla společnost Metrostav a.s. založena v roce 1971 jako úzce specializovaná společnost na výstavbu tratí metra v Praze, od té doby se rozvíjela a výrazně rozrostla do všech klíčových oborů stavebnictví, až se proměnila v univerzální stavební společnost. Aktuálně zaměstnává více než 2 800 kmenových zaměstnanců doma i v zahraničí. V posledních letech bylo úspěšně realizováno mnoho specifických zakázek v řadě zahraničních zemí jako např. ve Finsku, Polsku, Chorvatsku, Norsku a na Islandu. V rámci České republiky je Metrostav dlouhodobě na předních pozicích mezi stavebními firmami. Získané zkušenosti z řady významných staveb se nyní zohledňují při realizacích v odvětví energetiky, kde již několik let společnost působí v rámci realizací vedoucích ke zvýšení odolnosti a spolehlivosti obou jaderných elektráren Temelín (ETE) a Dukovany (EDU).

Klíčová slova: Metrostav, Temelín, Dukovany

Celý článek (autor: Ing. Jiří Husárik, Ph.D., Divize 2, Metrostav a.s., jiri.husarik@metrostav.cz) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Collaborating in enhancing the resilience of nuclear power plants

Although the company Metrostav Inc. was founded in 1971 as a company highly specialized in the construction of metro lines in Prague, it has since then greatly expanded its operations in all the major fields of construction, until it has become a universal construction company. It currently employs more than 2800 full-time employees at home and abroad. In recent years it has successfully completed many specific orders in a whole range of countries, including Finland, Poland, Croatia and Iceland. In the Czech Republic Metrostav has long been one of the leading construction companies. It is now applying the experience it has gained from a number of major construction projects to the energy sector, where the company has been involved for several years in projects aimed at increasing the resilience and reliability of both Temelín nuclear power plants (ETE) and the Dukovany nuclear power plant (EDU).

Сотрудничество при повышении надежности атомных электростанций

Первоначально компания Metrostav a.s. была основана в 1971 году как высокоспециализированная фирма для строительства линий метро в Праге, однако с тех пор компания развивалась и значительно расширилась на все ключевые области строительства, и в настоящее время превратилась в универсальную строительную компанию. В настоящее время в ней работает более 2800 постоянных сотрудников у нас и за рубежом. В последние годы она успешно реализовала множество специфических заказов в ряде таких зарубежных стран, как напр., Финляндия, Польша, Хорватия и Исландия. В Чехии Metrostav a.s. уже давно размещается на ведущих позициях между строительными компаниями. Опыт, накопленный при осуществлении многих крупных проектов, в настоящее время используется при осуществлении проектов в области энергетики, где компания уже несколько лет работает в рамках осуществления проектов, ведущих к повышению долговечности и надежности обоих атомных электростанций Temelin (ETE) электростанции Dukovany (EDU).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (34x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (34x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...