Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Ekologické projekty    Dodávka ocelových konstrukcí pro technologie odsíření v Karviné a Třebovicích

Dodávka ocelových konstrukcí pro technologie odsíření v Karviné a Třebovicích

Publikováno: 18.11.2015
Rubrika: Ekologické projekty, Technologie, materiály

Ocelové konstrukce pro potřeby odsíření Teplárny Karviná a pro Elektrárnu Třebovice dodávala ostravská firma FERRMON, spol. s r.o. Subdodávka pro generálního dodavatele – společnost Tenza – sestávala z ocelové konstrukce pod filtry a absorbéry, ocelové konstrukce pod sila popílku, vápna nebo produktů odsíření, obslužné lávky nebo schodiště. V případě odsíření Elektrárny Třebovice navíc firma realizovala pro Envirmine Energo i výrobu, montáž a instalaci sil. Aktuálně firma dodává ocelové konstrukce pro další etapu odsíření v Elektrárně Třebovice, a to pro společnost NOEN. Zde realizuje mimo výše uvedených nosných ocelových konstrukcí a sil i výrobu a montáž vlastního reaktoru odsíření. V článku se však zaměříme především na dodávky ocelových konstrukcí pro teplárnu Karviná.

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Supply of steel structures for desulphurisation technology at Karviná Třebovice

Steel structures for the needs of desulphurisation at Heating Plant Karviná and at Třebovice Power Plant were supplied by Ostrava-based FERRMON, spol. s.r.o, acting as subcontractor to the general contractor - Tenza. Specifically, this concerned a steel structure under the filters and absorbers, steel structures under silo ash, lime or desulphurisation products, and walkways and stairs. In the case of desulphurisation of the Třebovice power plant, the company in addition implemented manufacturing, assembly and installation of silos for Envirmine Energo. Currently the company supplies steel structures for the next stage of desulphurisation in the power plant at Třebovice, and for Noen. Apart from the aforementioned supporting steel structures and silos the company is also engaged in the manufacture and installation of the desulphurisation reactor itself. In the article, we will however focus primarily on the delivery of steel structures for the Heating Plant at Karviná.

Поставки стальных конструкций для технологий сероочистки в г. Karvina и Třebovice

Стальные конструкции для нужд десульфуризации теплоцентрали Karvina и Электростанции Třbovice поставляет остравская компания FERRMON, spol. s r.o., a.s., как субподряд для генподрядчика - компании Tenza. В частности, это касается стальных конструкций под фильтры и поглотители, стальных конструкций под бункеры для сбора золы, извести или продуктов десульфуризации, сервисных мостков и лестниц. Кроме того в случае сероочистки Электростанции Třbovice, компания осуществила для Envirmine Energo и изготовление, монтаж и установку бункеров. В настоящее время компания поставляет металлоконструкции для следующего этапа десульфуризации в электростанции Třbovice, для компании NOEN. Здесь осуществляет кроме выше указанных несущих стальных конструкций и бункера и изготовление и монтаж собственного реактора десульфурации. Статья, прежде всего, сосредотачивается на поставку стальных конструкций для теплоцентрали Karvina.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (55x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (37x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...