Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Komplexní řešení moderních systémů chemické analýzy vody a páry (SWAS) v energetice

Komplexní řešení moderních systémů chemické analýzy vody a páry (SWAS) v energetice

Publikováno: 20.11.2015, Aktualizováno: 21.11.2015 17:22
Rubrika: Technologie, materiály

Mezi hlavní dodávky společnosti JSP, s.r.o., patří „Systémy kontinuálního měření chemické analýzy vody a páry v energetice“. Zažitá zkratka pro tyto systémy je SWAS (Steam and Water Analytical System). V tomto článku představíme účel chemické analýzy v elektrárně, problematiku přípravy vzorků, dotkneme se i problematiky vlastnosti moderních analyzátorů a uvedeme několik referencí ve sledované oblasti.

Celý článek (autor: Ing. Petr Fukač, MBA, JSP, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Comprehensive solutions for modern systems for the chemical analysis of water and steam (SWAS) in the energy sector

The main deliveries of the company JSP Ltd. include “Continuous measurement systems for the chemical analysis of water and steam in the energy sector.” The working acronym for these systems is SWAS (Steam and Water Analytical System). In this article, we present the purpose of chemical analysis at the power plant and the issue of preparing samples. We also touch upon topics dealing with the properties of modern analyzers and give a few references in the monitored area.

Комплексные решения современных систем химического анализа воды и пара (SWAS) в энергетике

К основным поставкам компании JSP, s.r.o. относятся ・・Системы непрерывного проведения химического анализа воды и пара в энергетике SWAS (Steam and Water Analytical System) –это принятое сокращение для таких систем. В этой статье представляем цель химического анализа в электростанции, проблематику подготовки образцов, затронем и проблематику свойств современных анализаторов и приведем несколько отзывов в данной области.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (55x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (39x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...