Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Konzistentní náhradní UPFD (zdroj pro protipožární zařízení) v okamžiku požáru a požární turbína

Konzistentní náhradní UPFD (zdroj pro protipožární zařízení) v okamžiku požáru a požární turbína

Publikováno: 17.11.2015
Rubrika: Jaderné

Řešení optimální volby typu náhradního zdroje pro napájení specifické části technologie uživatele je obtížné a vyžaduje odbornou znalost parametrů náhradních zdrojů a možností jejich nasazení. V současné době se tato otázka stále řeší klasickým způsobem, a to motorgenerátory spolu s akumulátorovými zdroji čili tzv. UPS, přičemž není důležité, zda akumulátory jsou v provedení elektrochemických článků, nebo se jedná o rotační systémy.

Celý článek (autor: Ing. Miloslav Kucka, POWERBRIDGE spol. s r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Consistent backup UPFD (Fire protection equipment source) at the time of a fire and fire turbine

Choosing the optimal type of backup power supply for specific parts of user technology is difficult and requires expertise in the parameters of backup sources and the possibility of deploying them. Currently this issue is still being resolved in the conventional way, with motor generators together with battery sources, so-called UPS, while it is unimportant whether the batteries come in the design of electrochemical cells, or they involve rotating systems.

Консистентный запасной UPFD (источник для противопожарного оборудования) во время пожара и пожарная турбина

Сложно оптимально выбрать тип запасного источника питания для специфических частей технологий пользователя, для этого требуется квалифицированное знание параметров альтернативных источников и возможностей их применения. В настоящее время этот вопрос все еще решается классическим способом –с использованием двигателей-генераторов с аккумуляторными источниками, т.е. т. наз. UPS, при этом не важно, если аккумуляторы имеют электрохимические элементы или круговые системы.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (47x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům (38x)
Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro ...