Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Výstup z konference Elektrizační soustava 2015 s anketou účastníků

Výstup z konference Elektrizační soustava 2015 s anketou účastníků

Publikováno: 29.9.2015
Rubrika: Rozvody energií, Lidé-Věci-Události

Specialisté v oblasti přenosových soustav a distribučních sítí se sešli 4. a 5. června 2015 na tradiční konferenci Elektrizační soustava, která se poprvé konala mimo Prahu – konkrétně v prostorách Hotelu Zámek Valeč (u Hrotovic). Již 7. ročník česko-slovenské konference opět potvrdil, že do modernizace, rozvoje a údržby sítí a stanic ZVN, VVN a VN potečou každoročně miliardy korun. Diskutovaným tématem však byl i výrazný, očekávaný nárůst investic do sítí NN. Konferenci, kterou si nenechaly ujít špičky společností ČEPS, ČEZdistribuce, PREDistribuce a dodavatelů pro tento obor, pořádala AF POWER agency a.s. – vydavatel odborného časopisu All for Power.

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Anketa účastníků konference Elektrizační soustava: Decentralizace zdrojů bude mít spíše pozitivní dopady

ANKETNÍ OTÁZKY:

1. Co pozitivního podle vás přináší prohlubující se decentralizace zdrojů výroby energií?

2. Jsou podle vás strategické plány rozvoje a s tím spojené investice do přenosových soustav a distribučních sítí ve vztahu k postupující decentralizaci dostatečné?

3. Mohou se podle vás podrobné informace v médiích o nebezpečí a technických opatřeních proti blackoutu stát návodnými podklady pro případné teroristy nebo hackery?

4. Nemělo by se začít o některých strategických uzlech zákonem zakázat hovořit v médiích?

Odpovědi naleznete na konci článku.

 

Partner rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (684x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (67x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...