Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    DOOSAN ŠKODA POWER ZABODOVALA V MEXIKU V OBLASTI MODERNIZACÍ

DOOSAN ŠKODA POWER ZABODOVALA V MEXIKU V OBLASTI MODERNIZACÍ

Publikováno: 21.5.2015
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Doosan Škoda Power podepsala v březnu letošního roku kontrakt se španělsko-mexickým EPC konsorciem Cobra, Initec a Avanzia na modernizaci dvou turbosoustrojí včetně příslušenství v paroplynové elektrárně v mexické Tule. Jde o zajímavý projekt mimo jiné také proto, že se elektrárna nachází ve výšce 2110 m.n.m. a má venkovní provedení.

Klíčová slova: Doosan, turbosoustrojí, paroplynová elektrárna

V návaznosti na mexické investice v oblasti energetiky projde paroplynová elektrárna Francisco Perez Rios do konce roku 2017 rozsáhlou modernizací. Koncový zákazník, mexická státní společnost CFE, se rozhodla nahradit původní dva plynové bloky za nové a z části zachovat stávající parní turbosoustrojí. Celkový výkon obou bloků tak vzroste z původních 489 MW na 550 MW. Kontrakt Doosan Škoda Power zahrnuje modernizaci turbín Hitachi 110 MW a Westinghouse 110MW včetně generátorů a příslušenství strojovny.

Schopnost Doosan Škoda Power nabídnout řešení na míru parametrům páry z nových kotlů na odpadní teplo a současně splnit podmínky vypsání modernizace koncovým zákazníkem se ukázala jako klíčová pro získání kontraktu. Pro vypracování řešení modernizace bylo nezbytné během odstávky nasnímat laserovým skenerem stávající turbíny a okolí strojovny. A právě zde Doosan Škoda Power zužitkovala dostatek dosud nasbíraných zkušeností s touto technologií.

Pro Doosan Škoda Power se jedná o první projekt modernizace turbín cizích výrobců na americkém kontinentě. Spolu s turbínami v elektrárnách Hermosillo 92 MW a El Sauz 147 MW se tak bude jednat již o třetí a čtvrtou instalaci v Mexiku. Pro Doosan Škoda Power představuje tato zakázka finanční objem v řádech stovek milionů korun.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nejstarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Živě z MSV: Nakládání se sypkými materiály v těžkém průmyslu se specialistou firmy Labimex (1896x)
O problematice sypkých materiálů v těžkém průmyslu jsme si v rámci MSV v Brně povídali s Janem Skřivánkem ze společnosti...
Kotlíkové dotace už nenabízí rovnocenný výběr podle paliv a nejsou tak výhodné pro domácnosti ani pro výrobce kotlůKotlíkové dotace už nenabízí rovnocenný výběr podle paliv a nejsou tak výhodné pro domácnosti ani pro výrobce kotlů (60x)
Takto ohodnotil podmínky nastavené v rámci druhé vlny tzv. kotlíkových dotací Ing. Roman Halaška, generální ředitel spol...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (60x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...