Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Další úspěch Doosan Škoda Power v Německu

Další úspěch Doosan Škoda Power v Německu

Publikováno: 17.3.2014
Rubrika: Tiskové zprávy, Elektrárny, Technologie, materiály

Doosan Škoda Power, člen skupiny Doosan, uzavřela kontrakt se španělskou firmou Iberdrola Ingeniería y Construcción. Plzeňský výrobce bude realizovat dodávku parní turbíny Škoda 116 MW včetně dalšího zařízení strojovny parní turbíny, tj. generátoru, kondenzátoru, teplofikačních ohříváků a technické pomoci při montáži. Zařízení je určeno pro německou paroplynovou elektrárnu Lichterfelde v Berlíně, která bude kromě elektrického proudu pro hlavní distribuční firmy působící v Berlíně dodávat i teplo pro vytápění města.

Klíčová slova: Doosan, parní turbíny, paroplynová elektrárna

Elektrárna Lichterfelde provozuje od roku 1972 parní turbíny o celkovém výkonu 432 MW v teplárenském režimu. Nová část elektrárny bude mít celkový elektrický výkon 300 MW včetně 116 MW z parní turbíny ŠKODA. Nově instalovaný tepelný výkon je cca 230 MWt. Pro Doosan Škoda Power představuje kontrakt finanční objem v řádech stovek milionů korun.

Vlastníkem a provozovatelem elektrárny je firma Vattenfall Europe GmbH. Hlavním dodavatelem celého projektu je již jmenovaná španělská firma Iberdrola Ingeniería y Construcción. Uvedení elektrárny do provozu je plánováno na konec roku 2016.

Dodávka pro Lichterfelde je od roku 2006 již pátým projektem v Německu, který Doosan Škoda Power realizuje. V předchozích případech se jednalo o parní turbíny pro spalovnu biomasy (Emlichheim 23 MW), spalovny komunálního odpadu (EVI Europark 60 MW a Hoechst 86 MW) a dále o průmyslovou turbínu 45 MW pro papírnu Stendal. Kontrakt Lichterfelde je tedy prvním určeným pro segment paroplynových elektráren v Německu.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4 000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.            

                                   

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (46x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...