Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Doosan Škoda Power rozšiřuje své aktivity o činnosti EPC dodavatele

Doosan Škoda Power rozšiřuje své aktivity o činnosti EPC dodavatele

Publikováno: 24.8.2015
Rubrika: Elektrárny, Lidé-Věci-Události

Úsek Servis/Retrofity a Modernizace podepsal jako EPC dodavatel smlouvu na obnovu havarované strojovny 190 MW v paroplynové elektrárně Meghnaghat v Bangladéši. Realizace projektu začala již v únoru 2015 na základě předběžné smlouvy, ale teprve v měsíci červnu se zakončila podpisem kontraktu skoro roční intenzivní práce na získání této zakázky. Doosan Škoda Power se tak po mnoha letech vrací na bangladéšský energetický trh.

Klíčová slova: Bangladéš, Doosan, elektrárna, EPC

Získat takto specifickou zakázku bylo obtížné především proto, že musela společnost Doosan Škoda Power přesvědčit malajského vlastníka a provozovatele elektrárny, inženýry a konzultanty vlastníka z Indie, a v neposlední řadě skupinu pojišťovatelů vedenou AIG, která zajišťuje financování obnovy elektrárny, že je tím nejlepším dodavatelem pro realizaci takto náročného projektu.

Projekt je pro Doosan Škoda Power atypický a současně zajímavý hned z několika důvodů. Předně se po mnoha letech firma vrací na bangladéšský energetický trh. Rovněž se jedná o první velký kontrakt s malajskou společností Powertec, která elektrárnu Meghnaghat vlastní. Další specifikum tohoto EPC projektu představuje dodávka a uvedení do provozu nové turbíny s generátorem o výkonu 190 MW japonského výrobce Fuji.

V rámci obnovy strojovny po nedávné havárii zajišťuje Doosan Škoda Power i kompletní inspekci a opravu příslušenství včetně rozsáhlé opravy základu turbosoustrojí, téměř nové elektro instalace a obnovu dalšího zařízení lokalizovaného na strojovně elektrárny. Tyto činnosti budou vyžadovat intenzivní spolupráci s dodavateli z Indie, Singapuru, Malaysie a dalších zemí.

Tímto projektem Doosan Škoda Power rozšiřuje portfolio aktivit jako dodavatel zodpovědný za dodávky případně rekonstrukce celých strojoven. Hodnota kontraktu dosahuje řádů sta milionů korun. 

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nejstarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (67x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (56x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (53x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...