Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Doosan Škoda Power bude dodávkami participovat na výstavbě další elektrárny v Polsku

Doosan Škoda Power bude dodávkami participovat na výstavbě další elektrárny v Polsku

Publikováno: 23.10.2013
Rubrika: Elektrárny

Doosan Škoda Power, člen skupiny Doosan, uzavřela kontrakt v hodnotě více než 14 milionů EUR s novým EPC dodavatelem - Elektrobudowa SA z Katowic. Plzeňský výrobce bude realizovat dodávku kompletní strojovny s parní turbínou Škoda o výkonu 65 MW pro majitele a provozovatele elektrárny EC Tychy, firmu Tauron Ciepło.

Klíčová slova: Škoda, parní turbína, elektrárna

Nová uhelná elektrárenská jednotka bude postavena ve zvláštní ekonomické subzóně Katowice a přinese nejen čistou elektrickou energii do celostátní elektrizační soustavy, ale také teplo pro 130 tisíc bytů města Tychy. Pro dodržení evropských emisních norem je fluidní kotel nové energetické jednotky vybaven high-tech systémy pro snížení škodlivých emisí do ovzduší na minimum. Projekt spadá do klíčových investic uskutečněných Tauron Polska Energia SA.

V rámci zmíněného zařízení strojovny bude Doosan Škoda Power dodávat kromě jednotělesové parní turbíny Škoda 65 MW také kondenzátor, tepelné výměníky pro regeneraci a ohřev topné vody a příslušenství těchto zařízení včetně montáže na elektrárně.

Již v současnosti realizuje Doosan Škoda Power pro Tauron Polska Energia SA dodávku zařízení strojovny s parní turbínou Škoda 55 MW v EC Nowa a dodávku strojovny s parní turbínou Škoda 160 MW pro největší budovanou paroplynovou elektrárnu Stalowa Wola o celkovém výkonu 450 MW. 

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator vrámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                              

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (39x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Odsíření a odprášení kotlů K14, K13, K12 elektrárny Třebovice – popis technologie (37x)
Dalkia Česká republika, a.s. (nyní Veolia) a Sdružení NOEN – AC-Technologies uzavřeli dne 4. 11. 2013 smlouvu o dílo na ...