Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Doosan Škoda Power dodá kompletní zařízení strojovny pro Dánského zákazníka HOFOR Energiproduktion A/S

Doosan Škoda Power dodá kompletní zařízení strojovny pro Dánského zákazníka HOFOR Energiproduktion A/S

Publikováno: 23.11.2016
Rubrika: Firemní zpravodajství

Na dlouhodobou spolupráci v Dánsku navazuje Doosan Škoda Power aktuální zakázkou pro HOFOR Energiproduktion A/S. Do elektrárny Amagerværket v Kodani dodá novou kogenerační jednotku.

Specifikem projektu je jeho komplexnost jak co do rozsahu engineeringu, tak i rozsahu vlastní dodávky zařízení parní turbíny. Ten představuje kompletní zařízení strojovny, jejímž základem je modulová parní turbína Doosan Škoda Power DST-S10, generátor, tepelné výměníky, olejový systém, napájecí nádrž, potrubí topné vody, kompletní kabeláž ve strojovně, ocelové konstrukce, mostový jeřáb, protipožární systém a osvětlení strojovny.

Jmenovitý výkon jednotělesové protitlakové parní turbíny typu DST-S10 s odběry páry pro vytápění velké oblasti v okolí Kodaně včetně města Kodaň reprezentuje 150 MW, maximální výkon pro vytápění 617 MWt. Nový blok bude spalovat biomasu.

Doosan Škoda Power zajistí také kompletní montáž strojovny včetně uvedení zařízení do provozu a následného garančního měření. Do plného provozu bude soustrojí uvedeno za 31 měsíců. Zákazníkem je dánská společnost HOFOR Energiproduktion A/S, součást největší dánské energetické společnosti HOFOR.

Doosan Škoda Power dokončuje v současné době v Dánsku, které je tradičním odběratelem teplárenských parních turbín z plzeňské firmy, projekt Lisbjerg s parní turbínou, která umožňuje kombinovanou výrobu elektřiny ve výši 38 MWe a 66 MWt výkonu pro vytápění. Od sedmdesátých let představuje instalovaný výkon parních turbín Škoda v Dánsku 784 MW.


Doosan Škoda Power je součástí silné jihokorejské nadnárodní korporace Doosan Group, která dodává technologie pro zákazníky po celém světě. 
www.doosanskodapower.com

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (56x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (50x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Sledujte vysílání z Mezinárodního veletrhu v Brně (36x)
Sledujte živé vstupy z průběhu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně - odkaz zde...