Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    DOOSAN ŠKODA dodá do Mexika další turbínu výkonové třídy 300 MW

DOOSAN ŠKODA dodá do Mexika další turbínu výkonové třídy 300 MW

Doosan Škoda Power během posledního roku získala již čtvrtý projekt v Mexiku. Společnost získala kontrakt na dodávku parní turbíny výkonové třídy 300 MW, pro paroplynovou elektrárnu EMPALME II ve státu Sonora. Celkový výkon elektrárny, která bude uvedena do provozu v polovině roku 2018, dosáhne 770 MW.

Klíčová slova: Doosan, parní turbína, paroplynová elektrárna

EPC dodavatelem a zákazníkem Doosan Škoda Power je konsorcium firem DURO FELGUERA a ELECNOR. Poté co uspěla v mezinárodní soutěži, to bude pro skupinu Doosan první spolupráce s konsorciem vytvořeným těmito španělskými dodavateli a jejich mexickými pobočkami.

„Třítělesová parní turbína výkonové třídy 300 MW vlastního designu byla navržena podle osvědčeného řešení paroplynových cyklů v teritoriích s frekvencí sítě 50 Hz i 60 Hz tak, aby splňovala náročné požadavky vyplývající z vysokých teplot vstupní páry v hodnotě 600 °C,“ řekl David Zeman, manažer pro Latinskou Ameriku v Doosan Škoda Power.

Elektrárna se nachází na severozápadě Mexika poblíž města Guaymas a jejím provozovatelem je mexická státní elektrárenská společnost CFE. Podle odhadů poroste poptávka po elektrické energii na severu Mexika v průměru o 3,6 % ročně a elektrárna EMPALME by zčásti tuto poptávku měla pokrýt.

„Jsme pyšní, že můžeme být součástí růstu elektrické energie v Mexiku a že můžeme Mexičanům poskytnout spolehlivé energetické řešení. Tímto projektem se celková kapacita parních turbín Škoda instalovaných v Mexiku zvýší na téměř 1 GW s šesti bloky v provozu, které budou dodávat elektrickou energii do více než 700 000 mexických domácností.“ dodává David Zeman.

DOOSAN SKODA POWER v kostce

Doosan Škoda Power, člen skupiny Doosan, je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny a strojovny vybavené pro parní turbíny.

Naše portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW. Díky dlouholeté zkušenosti v aplikacích pro paroplynové cykly, uhelné elektrárny, jaderné elektrárny a CSP a investicím do výzkumu a vývoje nabízí naše produkty spolehlivost, vysokou účinnost a provozní pružnost.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (59x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (56x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...