Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Průmyslová parní turbína Škoda opět zvítězila v tendru ve Švédsku

Průmyslová parní turbína Škoda opět zvítězila v tendru ve Švédsku

Växjö Energi, regionální švédská elektrárenská společnost, vybrala ve veřejném tendru na zařízení nového bloku v elektrárně Sandvik 3 jako nejlepšího dodavatele parní turbíny českého výrobce Doosan Škoda Power. Kritériem pro nejlepší nabídku byly kromě ceny rovněž dodací lhůta, výkon turbosoustrojí a spotřeba paliva na jednotku výkonu (účinnost) zařízení. Velkou roli při výběru hrály i předchozí úspěšné instalace ve švédském Mönsterås a Värö.

Klíčová slova: turbína, parní turbína

Växjö Energi je velmi spokojena s výběrem dodavatelů. Myslíme si, že byli vybráni zkušení a spolehliví dodavatelé, kteří zajistí bezpečnou realizaci projektu,“ řekl Björn Wolgast, obchodní ředitel společnosti Power & Heat v Växjö Energi.
Před rokem uspěla Doosan Škoda Power také v soutěži o dodávku parní turbíny 39 MW pro elektrárnu Lund, která bude dodávat teplo a elektřinu na jihozápadě Švédska.
Nově budovaný elektrárenský blok Sandvik 3 bude spalovat biomasu a dodávat teplo a elektřinu kraji Kronoberg v provincii Småland na jihu Švédska. Doosan Škoda Power bude pro tento projekt dodávat turbínový ostrov s jednotělesovou protitlakovou parní turbínou o výkonu 39 MW na otáčky 5 500 ot/min včetně převodovky a generátoru s otáčkami 1 500 ot/min, dále ohříváky topné vody a vysokotlakové ohříváky a rovněž bude zajišťovat montáž a uvedení do provozu. Uvedení tohoto nového bloku do komerčního provozu je plánováno na konec roku 2014.

O společnosti Doosan Škoda Power
Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan a v rámci její organizační struktury člen skupiny Doosan Power Systems, je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O společnosti Doosan Power Systems
Doosan Power Systems je západní částí korejské Doosan Heavy Industries and Construction (DHI & C). Doosan Power Systems je poskytovatelem moderních řešení projektů pro energetiku včetně komplexních servisních služeb.

O skupině Doosan
Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (35x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Dodavatel oceli měl dvojí důvod k radosti (35x)
3. června 2011 oslavila společnost MUT Tubes, s.r.o. spolu se svojí dceřinou společností MUT Automotive, s.r.o. páté vý...