Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    Doosan Škoda Power dodá svoji nejvýkonější parní turbínu pro Latinskou Ameriku, do vysoce seismické oblasti

Doosan Škoda Power dodá svoji nejvýkonější parní turbínu pro Latinskou Ameriku, do vysoce seismické oblasti

Publikováno: 16.2.2016
Rubrika: Klasické, Technologie, materiály

Svoji dosud výkonově největší parní turbínu v Latinské Americe dodá Doosan Škoda Power pro projekt uhelné elektrárny IEM1 (Infraestructura Energética Mejillones) v Chile. Turbína o výkonu 375 MW spolu s generátorem a příslušenstvím bude instalována nedaleko města Mejillones.

Klíčová slova: parní turbína, Doosan

EPC dodavatelem celého projektu je jihokorejská společnost SK E&C. Investorem pak chilská elektrárenská společnost E.CL orientovaná převážně na výrobu elektrické energie pro těžební společnosti a další průmyslová odvětví na severu Chile. E.CL je dceřinou společností francouzské skupiny ENGIE (dříve GDF Suez).

Služby pro tohoto významného zákazníka v Chile poskytuje Doosan Škoda Power již více než 20 let. „Díky dlouholeté spolupráci máme nyní výjimečnou příležitost účastnit se tohoto nového významného projektu. Doosan si váží možnosti podílet se na realizaci důležité kapitoly rozvoje chilského energetického odvětví, což dokazuje i dodávka uhelného kotle od Doosan pro IEM1,“ řekl David Zeman, manažer pro Latinskou Ameriku v Doosan Škoda Power.

Parní turbína Škoda je koncipována jako dvoutělesová s kombinovaným vysokotlakým a středotlakým dílem, dvouproudovým nízkotlakým dílem a přihříváním páry.  Při její konstrukci byly využity všechny osvědčené moderní konstrukční prvky, včetně vysoce účinného 3D lopatkování a svařovaných rotorů. Turbína musí navíc odolat vysokým seizmickým aktivitám. Její konstrukce proto vychází z již osvědčeného vlastního designu, jehož bezpečnost prokazuje úspěšný provoz podobné instalace v jedné z nejvíce seizmicky aktivních oblastí na severu Chile.

Tímto projektem se celková kapacita parních turbín Škoda instalovaných v Latinské Americe za posledních 15 let zvýší na téměř 2,4 GW.

Po úspěších Doosan Škoda Power v chilských projektech CCPP Kelar a CSP Atacama, projekt EIM1 potvrzuje, že orientace na latinskoamerický trh je tou správnou cestou,“ řekl David Zeman.

Uvedení elektrárny EIM1 do provozu je plánováno na polovinu roku 2018. Technologické celky elektrárny, tedy i parní turbína, však budou dodány již do konce roku 2016.

DOOSAN ŠKODA POWER

Doosan Škoda Power, člen skupiny Doosan, je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny a strojovny vybavené pro parní turbíny.

Jeho portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW. Díky dlouholeté zkušenosti v aplikacích pro paroplynové cykly, uhelné elektrárny, jaderné elektrárny a CSP a investicím do výzkumu a vývoje nabízí jeho produkty spolehlivost, vysokou účinnost a provozní pružnost.

 

Partner rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (60x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...