Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Turbíny z Doosan Škoda Power budou vyrábět elektřinu v Ománu

Turbíny z Doosan Škoda Power budou vyrábět elektřinu v Ománu

Publikováno: 22.1.2016
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power bude dodávat dvě turbosoustrojí s příslušenstvím pro elektrárnu v ománském sultanátu nedaleko přístavního města Salalah, každé o jednotkovém výkonu cca 90 MW.

Stávající elektrárna o instalovaném výkonu 273 MW bude rozšířena o novou paroplynovou část (CCPP) o celkovém výkonu přibližně 450 MW. Investorem IPP projektu je konsorcium firem ACWA POWER (Saudská Arábie), japonská nadnárodní společnost MITSUI a ománská společnost DHOFAR. Přímým zákazníkem Doosan Škoda Power a rovněž hlavním dodavatelem celého projektu je jedna z největších čínských EPC společností SEPCO III, s níž česká firma spolupracuje poprvé. Novou elektrárnu bude uvedené konsorcium firem provozovat po dobu 15 let.

Nový projekt nás těší mimo jiné i proto, že hlavním kritériem pro jeho získání nebyla jen cena, ale rovněž i maximální účinnost. Tato skutečnost opět dokládá technickou úroveň parních turbín Doosan Škoda Power,“ konstatuje Jiří Šmondrk, generální ředitel Doosan Škoda Power.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu. Letos Doosan Škoda Power získala Cenu hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nejstarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (39x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...