Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Čtvrtý úspěšný project Doosan Škoda Power v Chile

Čtvrtý úspěšný project Doosan Škoda Power v Chile

Publikováno: 20.3.2014
Rubrika: Elektrárny, Technologie, materiály, Tiskové zprávy

Turbosoustrojí s příslušenstvím o výkonu 177 MW dodá díky vítězství v tendru Doosan Škoda Power korejské firmě EPC Samsung Engineering Co. Ltd. Turbosoustrojí je součástí projektu s názvem Chile Kelar Project - paroplynové elektrárny o celkovém výkonu 540 MW v přímořském městě Antofagasta na severu Chile. Elektrárna bude v budoucnu fungovat jako hlavní zdroj elektrické energie pro největší měděný důl na světě (Escondida).

Klíčová slova: turbosoustrojí, Doosan, paroplynová elektrárna

Doosan Škoda Power byla v tendru na tento projekt strategickým partnerem pro firmu Samsung Engineering Co. Ltd. Zajímavostí na této dodávce je způsob provedení - turbosoustrojí je totiž navrženo pro venkovní provedení. Nebude tak, jak je obvyklé, umístěno v kryté strojovně, ale bude vystaveno přímým vlivům přímořského podnebí. Neméně zajímavý je i fakt, že bude celé turbosoustrojí instalováno v oblasti s vysokou seismickou aktivitou, tudíž musí být veškeré zařízení tomuto nepříznivému přírodnímu jevu uzpůsobeno.

Uvedení celé elektrárny do komerčního provozu je plánováno na konec roku 2016.

Pro Doosan Škoda Power představuje kontrakt finanční objem v řádech stovek milionů korun a jedná se již o čtvrtou instalaci turbosoustrojí v Chile. V elektrárně Mejillónes jsou již v provozu turbíny ŠKODA 1×150 MW a 2×165 MW.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4 000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                     

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (70x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (51x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...