Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Doosan Škoda Power dobývá Jordánsko

Doosan Škoda Power dobývá Jordánsko

Publikováno: 2.2.2017
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power získala již druhý projekt v Jordánském království. V rámci čtvrté etapy výstavby paroplynové elektrárny Samra rozšíří stávající plynový cyklus o parní část. Doosan Škoda Power do elektrárny dodá parní turbínu s generátorem o výkonu 70 MW. Součástí dodávky jsou také další systémy turbosoustrojí.  

„Základ dodávky pro Samru v Jordánsku tvoří moderní jednotělesová parní turbína s přihříváním a axiálním výstupem do vzduchem chlazeného kondenzátoru,“ upřesnil Tomáš Winkler, manažer tohoto projektu v Doosan Škoda Power.

Objednatelem je čínská SEPCOIII ELECTRIC POWER CONSTRUCTION CORP., která je rovněž hlavním dodavatelem celého projektu pro vlastníka a provozovatele elektrárny, společnost Samra Electric Power Company Jordan. Odeslání vyrobené parní turbíny a dalších dodávek Doosan Škoda Power na stavbu se plánuje na polovinu roku 2017, uvedení elektrárny do komerčního provozu pak přibližně o rok později.

V Jordánsku je v úspěšném provozu parní turbína 135 MW, instalovaná již od roku 2011 v paroplynové elektrárně Al Qatrana, která pro Doosan Škoda Power představuje velmi pozitivní referenci.


O společnosti Doosan Škoda Power
Doosan Škoda Power je součástí silné skupiny společností sjednocených pod Doosan Group, která svým zákazníkům po celém světě dodává špičkové technologie, služby, dovednosti a hodnoty.

Doosan Škoda Power je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro tepelné elektrárny, zejména parních turbín s výkonem od 10 do 1 200 MW. Se svými bohatými zkušenostmi v oblasti aplikací pro paroplynové a fosilní elektrárny, kogeneraci, jaderné elektrárny a koncentrované solární elektrárny a svými investicemi do výzkumu a vývoje firma nabízí vysoce efektivní produkty kombinující extrémní spolehlivost a provozní flexibilitu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie
Parní turbína Doosan Škoda Power pro Samra v Jordansku

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (63x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (46x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...