Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    DOOSAN ŠKODA POWER EXPANDUJE – NOVÝM TRHEM JE IRSKO

DOOSAN ŠKODA POWER EXPANDUJE – NOVÝM TRHEM JE IRSKO

Publikováno: 21.1.2015
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power rozšířila pole své působnosti o nový trh. Je jím Irsko, kam bude společnost dodávat turbínový ostrov, tedy turbosoustrojí o výkonu 70 MW a kondenzátor včetně montáže a uvedení do provozu, pro elektrárnu na bázi likvidace komunálního odpadu v Dublinu. EPC dodavatelem celého projektu i přímým zákazníkem DOOSAN Škoda Power je Hitachi Zosen Inova AG se sídlem v Zürichu, vlastníkem a provozovatelem elektrárny je americká Covanta Holding Corp.

Klíčová slova: Doosan, Irsko, turbosoustrojí

Naší prioritou bylo poskytovat pro Hitachi Zosen Inova potřebnou podporu v průběhu celého projektu až po optimalizaci konečného řešení, tedy být dobrým partnerem od samého počátku. Díky otevřené a přátelské komunikaci byla spolupráce velmi příjemná a inspirativní. Věříme, že se v budoucnu setkáme u dalších zajímavých projektů a podpoříme tak dosavadní dobré vztahy mezi našimi společnostmi,“ říká Václav Černý, obchodní manažer Doosan Škoda Power.

Na projektu Dublin Waste-to-Energy spolupracuje veřejný a soukromý sektor. Dublin City Council, jednající jménem čtyř dublinských místních orgánů, a americká společnost Covanta, jednička v poskytování energetických řešení při likvidaci komunálního odpadu, který nelze znovu použít nebo recyklovat, a největší světový provozovatel zařízení k likvidaci komunálních odpadů tohoto typu.

Elektrárna v Dublinu zpracuje až 600 tisíc tun odpadu ročně, který by jinak skončil na skládkách. Nyní bude generovat dostatek energie až pro 80 000 domácností a teplo pro dálkové vytápění až 50 000 domů. Spalovna je vybavena technologií s vysoce efektivní spalováním a splňuje podmínky EU o energetickém zpracování odpadů. Nabízí nejlepší řešení pro životní prostředí: maximalizaci recyklace, minimalizaci skládkování a využití zbytkového odpadu k výrobě energie a tepla.                                                                                                                                                                                          

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.           

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (40x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...