Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Doosan Škoda Power získala historicky první projekt ve Francii za 600 milionů korun

Doosan Škoda Power získala historicky první projekt ve Francii za 600 milionů korun

Publikováno: 30.5.2013
Rubrika: Elektrárny, Lidé-Věci-Události

Zakázka realizovaná pro elektrárnu Gardanne ve francouzské Provence spočívá v retrofitu 40 let staré turbíny dnes již neexistujícího francouzského výrobce Schneider-Rateau. Retrofit parní turbíny, která po provedené modernizaci a po změně parametrů kotle dosáhne jmenovitého výkonu (MCR) 160 MW, je součástí konverze elektrárny na spalování biopaliva (zejména dřevní štěpky). Projekt by měl být po všech uvedených úpravách uveden do provozu na začátku roku 2015.

Klíčová slova: parní turbína, spalování biopaliva

Doosan Škoda Power je členem dodavatelského uskupení, v němž projekt komplexně zajišťuje jako hlavní dodavatel anglická Doosan Power Systems. Konverzi 20 let starého uhelného kotle pro spalování biomasy zajistí společnost Doosan Lentjes. Doosan Škoda Power pak dodá kromě modernizované původní čtyřtělesové parní turbíny i nízkotlakovou a vysokotlakovou regeneraci, turbínu pro pohon napájecího čerpadla a další zařízení strojovny elektrárny.
Gardanne je dalším projektem, u něhož Doosan Škoda Power aplikuje technologii vysoce přesného 3D scanování komponent původní turbíny, kterou je kompenzován nedostatek výrobní dokumentace zařízení od jiného výrobce.

O společnosti Doosan Škoda Power
Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator vrámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan
Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (59x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...