Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Doosan Škoda Power úspěšně pokračuje ve spolupráci s korejským EPC dodavatelem v Uruguayi

Doosan Škoda Power úspěšně pokračuje ve spolupráci s korejským EPC dodavatelem v Uruguayi

Publikováno: 14.10.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Elektrárny

Doosan Škoda Power získala další projekt na jihoamerickém kontinentu, konkrétně v Uruguayi. Navázala na spolupráci s významným korejským dodavatelem elektráren, firmou Hyundai Engineering & Construction Co. Ltd., s níž již participuje jako dodavatel turbosoustrojí na projektu uhelné elektrárny Termotajasero 1x200 MW v Kolumbii.

Klíčová slova: Doosan, paroplynová elektrárna, turbosoustrojí

Pro paroplynovou elektrárnu Punta del Tigre o celkovém instalovaném výkonu 400 MW, situovanou na jihu Uruguay nedaleko hlavního města Montevideo, bude Doosan Škoda Power dodávat turbosoustrojí o výkonu 200 MW. Finanční objem dodávky pro Hyundai Engineering & Construction Co. Ltd. respektive vlastníka elektrárny, uruguayskou elektrárenskou společnost Usinas y Transmisiones Eléctricas představuje více než 450 mil. Kč.

Úspěch je o to cennější, že Doosan Škoda Power uspěla v těsném souboji se společností Ansaldo. Po projektech Termotajasero do Kolumbie 200 MW a Paco 2x153 MW do Panamy se jedná o třetí tendr, který společnost vyhrála od poloviny loňského roku v teritoriu Střední a Jižní Ameriky.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator vrámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                         

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (65x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (63x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...