Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Doosan Škoda Power získala další projekt v Polsku

Doosan Škoda Power získala další projekt v Polsku

Publikováno: 17.9.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Elektrárny

Pro polskou firmu Tauron Cieplo S.A., která je vlastníkem elektrárny Nowa, situované v areálu hutě Arcelor Mittal Polska v Dąbrowa Górnicza nedaleko Katowic, bude Doosan Škoda Power dodávat parní turbínu o výkonu 55 MW. Turbína má nahradit dvě ze tří stávajících turbín o výkonu 25 MW a zvýšit účinnost bloku.

Klíčová slova: parní turbína, Škoda

Součástí dodávky za více než  čtvrt miliardy korun je kromě parní odběrové turbíny rovněž generátor, kondenzátor a ohříváky pro regenerační systém parního cyklu. Turbína bude sloužit jak k pohonu generátoru pro výrobu elektrického proudu, kterým bude zásobována především huť i přilehlá průmyslová zóna, tak jako zdroj páry pro technologická zařízení hutě.

Uvedení do provozu je plánováno v prvním čtvrtletí roku 2015.

V soutěži o projekt se Doosan Škoda Power utkala s tradičními soupeři, firmami Alstom a Siemens. Přímým zákazníkem Doosan Škoda Power a rovněž hlavním dodavatelem bude u tohoto projektu polský Control Process S.A.

Pro turbíny Škoda je Polsko významným teritoriem. V letošním roce Doosan Škoda Power již  získala kontrakt na turbínu 160 MW pro paroplynovou elektrárnu Stalowa Wola, dobrými referencemi jsou i turbíny 134 a 38 MW v teplárnách Katowice resp. Tychy.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (68x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (44x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...