Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Indie je pro Doosan Škoda Power úspěšným teritoriem

Indie je pro Doosan Škoda Power úspěšným teritoriem

Publikováno: 1.3.2013, Aktualizováno: 6.3.2013 21:33
Rubrika: Elektrárny, Teplárenství

Strojovnu s jednotělesovou parní turbínou ŠKODA o výkonu 172 MW bude na základě vítězství v tendru dodávat Doosan Škoda Power pro tepelnou elektrárnu v blízkosti Chennai (dříve Madras), hlavního města indického státu Tamil Nadu.

Klíčová slova: parní turbína, Škoda, tepelná elektrárna

Přímým zákazníkem je indická OPG Power Generation Private Limited. Doosan Škoda Power dodá kompletní strojovnu s parní turbínou včetně montáže (s výjimkou vzduchového kondenzátoru). Celé dílo bude uvedeno do komerčního provozu ve druhé polovině roku 2014. Pro Doosan Škoda Power představuje kontrakt finanční objem v řádech stovek milionů korun.

„Tento projekt je potvrzením, že má naše společnost a parní turbíny ŠKODA v Indii stále dobré jméno. Doosan Škoda Power obstála v konkurenci a participuje v Indii svými dodávkami na dalších realizovaných projektech Sabarmati, Bandel, Pioneer a Essar“, řekl obchodní manažer pro teritorium Indie, Martin Baxa.

O společnosti Doosan Škoda Power
Doosan Škoda Power, součást Doosan Power Systems respektive globálně působící firmy Doosan, je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 5 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O společnosti Doosan Power Systems
Doosan Power Systems je poskytovatelem kompletních řešení projektů pro energetiku - od projektů elektráren na klíč po dodávky kotlů a turbín včetně servisních služeb.

O skupině Doosan
Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (61x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (40x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Nový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně ChvaleticeNový progresivní způsob přepravy a vykládky uhlí v elektrárně Chvaletice (34x)
Chvaletická elektrárna byla vybudována v letech 1973 – 1979 v místech bývalého pyritového dolu. Celkový instalovaný výko...