Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    ABB Česká republika představí na MSV 2016 svého historicky největšího robota

ABB Česká republika představí na MSV 2016 svého historicky největšího robota

Společnost ABB Česká republika, přední dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, dnes odhalila některé z technologických novinek, které představí na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu. Návštěvníci stánku ABB na brněnském výstavišti budou mít ve dnech konání veletrhu 3.10. října možnost seznámit se například s největším průmyslovým robotem IRB 8700, který byl kdy v ABB vyroben, dále robotem IRB 910SC SCARA, či robotickou buňkou pro měření kvality FlexInspect.

Klíčová slova: ABB, robot IRB

Společnost ABB Česká republika patří k tradičním vystavovatelům na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV), jenž je považován za nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě. Letošní, v pořadí již 58. ročník se uskuteční od 3. do 10. října na brněnském výstavišti. V souladu s hlavním tématem veletrhu, kterým je průmyslová automatizace a měřící a regulační technika, uvede ABB na svém stánku mimo jiné dvě novinky z oblasti průmyslových robotů a speciální robotické měřící zařízení.  

V ABB jsme hrdí na to, že již po mnoho let patříme k pravidelným vystavovatelům na Mezinárodním strojírenském veletrhu. Tento veletrh nám dává možnost představit odborné veřejnosti nejnovější trendy a technologie. Stejně tak tomu bude i letos, kdy v naší expozici mezi novinkami uvedeme novou generaci robotických měřících buněk FlexInspect. Zařízení umožňuje provádět kontrolu kvality během výroby, a to za pomoci nejmodernějších technologií,“ uvádí Tanja Vainio, generální ředitelka společnosti ABB v České republice.

Robot IRB 8700

Víceúčelový průmyslový robot IRB 8700 je historicky největším robotem vyrobeným v ABB. Má dosah 3,5 metru a dokáže manipulovat břemeny o hmotnosti až 1000 kg (wrist down). Díky pokročilé technologii pro řízení pohybu při vysokých momentech setrvačnosti dokáže automaticky přizpůsobit svou rychlost hmotnosti a rozměrům manipulovaných dílů. Díky kompaktním rozměrům, optimalizované protiváze a paralelnímu uspořádání, dociluje IRB 8700 nižších momentů setrvačnosti při vyšších rychlostech. Všechna tato vylepšení vedou ke zvýšení rychlosti robotu až o 25 % ve srovnání s jinými roboty stejné kategorie. Více informací o robotu IRB 8700 naleznete zde. 

Robot IRB 910 SC (SCARA)

SCARA robot IRB 910SC je nejmladším přírůstkem do rodiny malých robotů ABB. Má nosnost až 6 kg a je navržen ve třech konfiguracích s různými dosahy ramen. Roboty SCARA jsou určeny pro aplikace, které vyžadují rychlé a vysoce přesné pohyby pro dosažení krátkých časů cyklu. Například při zakládání malých dílů nebo manipulaci s léčivy. Roboty IRB 910SC jsou sice rozměrově malé, přesto se vyznačují vynikajícími výkonovými parametry a promyšlenou konstrukcí, tak jako jiné manipulátory z rodiny robotů ABB. Podrobnosti o robotu IRB 910SC naleznete zde.

FlexInspect OL (Sidio Airus)

Robotická buňka FlexInspect OL (Sidio Airus) představuje novou generaci standardizovaných měřicích buněk navržených tak, aby zajistily nákladově efektivní 3D měření s využitím nejmodernější robotické technologie. Vzhledem k tomu, že každá fáze výroby produktu (prototyp/ předvýroba/ náběh výroby/ hromadná výroba) klade specifické požadavky na měření, vyvinula společnost ABB spolu s firmou NUB3D řešení, jež vyhovují specifickým potřebám zákazníků. Všechny komponenty, jako je robot, polohovadlo, 3D skener, počítač a další periferie jsou napájeny z jednoho zdroje, tudíž pro napájení celé buňky stačí pouze jeden kabel.

ABB (www.abb.com) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má zde sedm výrobních závodů, čtyři centra pro výzkum a vývoj a komplexní servisní služby. ABB ČR zaměstnává více než 3 400 lidí.

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Poskytuje mimo jiné softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. Společnost ABB celosvětově instalovala více než 250 000 robotů.

Veškeré výrobky ABB Robotika plně podporuje globální prodejní a servisní organizace ABB Robotika v 53 státech na více než 100 místech.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (67x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (44x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...