Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Škoda Power se stává součástí mezinárodní skupiny Doosan

Škoda Power se stává součástí mezinárodní skupiny Doosan

Publikováno: 14.9.2009
Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Doosan Heavy Industries & Construction a Škoda Holding a.s. dnes podepsaly smlouvu o koupi společnosti Škoda Power a.s., tradičního českého výrobce turbín. Doosan Heavy Industries & Construction je významná jihokorejská společnost působící v oblasti těžkého průmyslu a energetických technologií. Celá transakce po zaplacení kupní ceny a splnění dalších smluvních podmínek bude dokončena pravděpodobně do konce letošního roku. Vedení Škody Power i její provozy budou nadále sídlit v ČR a plzeňský závod bude pro Doosan sloužit jako vývojové centrum turbín.

 

Akvizice bude mít pozitivní přínosy jak pro Škodu Power, tak pro Doosan. Škoda Power vlastní cenné turbínové technologie, jako jedna z mála společností na světě například disponuje klíčovými technologiemi v oblasti parních turbín. Škoda Power a Doosan se společně stanou komplexním dodavatelem energetických technologií se schopností poskytovat integrované řešení „na klíč“ (EPC – engineering, procurement and construction).

Kombinace zkušeností a vyspělých technologií obou stran umožní Škodě Power a společnosti Doosan vstoupit na globální trh v segmentu BTG (boilers, turbines and generators), tedy výroby parních kotlů, turbín a generátorů. Ve spolupráci se Škodou Power chce Doosan navýšit ziskovost produkce turbínových generátorů a stát se v této oblasti jedním z nejdůležitějších hráčů na světovém trhu. Spojení dvou rozvinutých společností tak oběma stranám výrazně rozšíří škálu obchodních příležitostí.

Skupina Doosan již v České republice působí prostřednictvím společnosti Doosan Infracore. Ta je vlastníkem výrobce stavebních strojů Bobcat se závodem u středočeské Dobříše. Přítomnost na klíčových evropských trzích včetně Velké Británie, Německa a Polska zajišťuje skupině britská dceřiná společnost Doosan Babcock Energy Ltd. Díky novému vlastníkovi a jeho zázemí bude moci Škoda Power rozšířit svou nabídku a vstoupit na nové trhy.

„Škoda Power je vynikající firma s dobrým managementem a skvělou technickou úrovní. Společně s Doosan Babcock bude Škoda Power v následujících letech motorem expanze skupiny Doosan v Evropě, Spojených státech a na dalších rozvinutých trzích,“ uvedl Geewon Park, prezident a generální ředitel Doosan Heavy Industries & Construction.

„Škoda Power získává silného partnera, což umožní její další a rychlejší růst na světových trzích. Výrobní i vývojové provozy zůstanou v České republice, společnost bude i nadále využívat zkušeností a schopností českých odborníků, projektantů a techniků. Tito zaměstnanci mají nyní jedinečnou příležitost profesního růstu v rámci nadnárodní společnosti,“ komentoval dnešní podpis smlouvy Tomáš Krsek, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Škoda Holding.


O společnosti Doosan Heavy Industries & Construction
Je součástí Doosan Corporation, renomovaného holdingu se sídlem v Jižní Koreji. DHIC se podílela na výstavbě vice než 300 nukleárních, tepelných, paroplynových a vodních elektráren a v současnosti pracuje na dalších 60 elektrárenských projektech po celém světě. Díky investicím a aktivitám v oblasti výzkumu a vývoje rozšiřuje DHIC své portfolio s cílem stát se komplexním dodavatelem elektráren na klíč. Zaměřuje se rovněž na větrné elektrárny, palivové články a ekologickou energetiku nové generace.

O společnosti Škoda Power a.s.
Škoda Power a.s. je předním evropským výrobcem a dodavatelem technologického zařízení a zákaznických služeb v oblasti energetiky. Vyrábí zejména turbíny, paroplynové a kogenerační jednotky a poskytuje komplexní servisní činnost pro energetická zařízení.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...
Spotřeba elektřiny v ČR v pololetí vzrostla o 4 procenta (32x)
Lidé a firmy v tuzemsku v první polovině letošního roku spotřebovali o čtyři procenta více elektrické energie než za ste...