Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    AREVA a EDF: Dohoda o zařízení na obohacování uranu Eurodif

AREVA a EDF: Dohoda o zařízení na obohacování uranu Eurodif

Publikováno: 6.12.2010
Rubrika: Firemní zpravodajství

AREVA a EDF uzavřely dohodu o prodloužení činnosti zařízení na obohacování uranu provozované EURODIF*, dceřinou společností AREVY, do konce roku 2012 a stanovení provozních podmínek pro roky 2011/2012.

Podle dohody začne EURODIF fungovat na úrovni minimální technické kapacity co nejdříve s tím, že EDF bude dodávat elektrické energie během následujících dvou let. EDF to také umožní dodat dalších 1.000 MW elektrickou energii svým zákazníkům v období 2011/2012 a zaručí dalších 2.000 MW po uplynutí této doby. Dohody bylo dosaženo v rámci společného strategického partnerství mezi společnostmi AREVA a EDF. Obě společnosti jsou spokojeny s řešením a cílem zajistit hladký přechod mezi EURODIF a zařízením na obohacování uranu Georges Besse II jak na straně výroby, tak i co se týče zaměstnanců.

O SPOLEČNOSTI EDF:
Skupina EDF, jeden z lídrů evropského energetického trhu, je integrovaná energetická společnost aktivní ve všech obchodních činnostech: výroba, transmise, distribuce, dodávky energie a obchod. EDF je předním výrobcem elektrické energie v Evropě. Ve Francii má především jaderné a hydraulické výrobní zařízení, kde 95 % výroby elektrické energie nezahrnuje žádné emise CO2. Přepravní a distribuční dceřiné společnosti skupiny EDF ve Francii provozují 1 285 000 km nízkého a středního nadzemního elektrického napětí a podzemního elektrického vedení a kolem 100.000 km vysokých a velmi vysokých sítí elektrického napětí. Skupina EDF se podílí na zásobování energie a služeb pro téměř 38 milionů zákazníků po celém světě, včetně téměř 28 milionů ve Francii. Skupina vytvořila v roce 2009 konsolidované tržby 66,3 miliard eur, z čeho bylo 49 % v Evropě (vyjma Francie). EDF je uvedená na Pařížské burze cenných papírů a je členem indexu CAC 40.
 

*Továrna Georges Besse (provozovaná zařízením EURODIF) je umístěna v oblasti Tricastin a využívá plynovou rozptylovací technologii na obohacování uranu od roku 1978. Tento postup je zásadním krokem v oblasti výrobního procesu jaderného paliva.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (60x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
Sledujte vysílání z Mezinárodního veletrhu v Brně (36x)
Sledujte živé vstupy z průběhu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně - odkaz zde...