Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    AREVA získala zakázku na výzkumném projektu MYRRHA

AREVA získala zakázku na výzkumném projektu MYRRHA

Publikováno: 15.10.2013
Rubrika: Lidé-Věci-Události

AREVA, italská skupina ANSALDO NUCLEARE a španělská skupina EMPRESARIOS AGRUPADOS získaly zakázku na provedení předběžné studie pro nový výzkumný reaktor MYRRHA belgického výzkumného centra jaderné energie SCK•CEN.

Klíčová slova: AREVA, reaktor, jaderná energie

Jako lídr konsorcia získá AREVA více než polovinu z této zakázky o celkové hodnotě 24 milionů Eur. Rozsah zakázky zahrnuje odhad investičních a provozních nákladů reaktoru, validaci výkonnostních cílů, přípravu k získání provozní licence a vypracování podrobného plánu projektu. AREVA  bude poskytovat technickou koordinaci, řídit celý proces návrhu reaktoru a zpracuje studie týkající se instalace, bezpečnosti, systému řízení a kontroly.

Výzkum reaktoru MYRRHA přispěje k rozvoji transmutace pro recyklaci a zpracování vysoce radioaktivního odpadu. Nasazení reaktoru MYRRHA do plného provozu je v plánu mezi lety 2024 – 2025.

Benoît Bazire, generální ředitel divize AREVA TA, která bude zakázku realizovat, řekl: „Tato smlouva je ze strany našeho klienta – společnosti SCK•CEN, jednoho z největších jaderných výzkumných center na světě, uznáním naší odborné znalosti v oblasti jaderného inženýrství a designu výzkumných reaktorů.“


O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (56x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...