Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    AREVA podepsala další sérii klíčových smluv o spolupráci s jedenácti významnými společnostmi v České republice

AREVA podepsala další sérii klíčových smluv o spolupráci s jedenácti významnými společnostmi v České republice

AREVA podepsala 22. června druhou sérii smluv o spolupráci s 11 dalšími společnostmi, které se specializují na klíčová průmyslová zařízení a stavební práce. Tento podpis navazuje na již uzavřená memoranda o porozumění se 14 českými firmami z března tohoto roku.

Společnosti, které podepsaly další sérii dohod o spolupráci s firmou AREVA jsou: Afras Energo s.r.o., EGE, s.r.o., Janka Engineering s.r.o., MOSTRO a.s., M Power Engineering a.s., MSA a.s., PRVNÍ IZOLAČNÍ ALFA s.r.o., REKO Praha a.s., Siag CZ s.r.o., ZAT a.s. a Ždas a.s.
AREVA se aktivně věnuje své lokalizační strategii v jednotlivých regionech, kde podporuje svoje stávající a potenciální projekty reaktorů EPR™, včetně projektu Temelín 3, 4 v České republice. Dnešní slavnostní podpis proto posiluje snahu společnosti AREVA využívat průmyslové a jaderné odbornosti, kterou jí Česká republika poskytuje, k podpoře svých projektů jak v České republice, tak v zahraničí.
„Tato druhá série smluv o spolupráci je opětovným potvrzením našeho závazku účastnit se rozšíření Jaderné elektrárny Temelín za podpory našich českých partnerů,“ řekl Stefan vom Scheidt, ředitel AREVA Německo, při podpisovém ceremoniálu, který se konal na Francouzském velvyslanectví v Praze za přítomnosti Pierra Lévyho, francouzského velvyslance v České republice.
„Spolupracujeme s českým průmyslem již několik desítek let. Lokalizační strategie společnosti AREVA přinesla českým společnostem četné obchodní příležitosti a perspektivní vyhlídky. Těšíme se na další posílení spolupráce, a to zejména v souvislosti s realizací projektu Temelín. Až 70 % prací na našich projektech EPR je zadáváno místním firmám,“ pokračuje Stefan vom Scheidt.
Všech 25 společností, které podepsaly dohody o spolupráci, je nyní předkvalifikováno stát se součástí globálního dodavatelského řetězce společnosti AREVA. Doplní tak některé významné české průmyslové podniky, jako je například TS Plzeň a další, které již pro AREVU pracují na projektech ve Finsku, Francii a Číně. AREVA je významným zákazníkem českého jaderného průmyslu již nyní: jen za poslední tři roky podepsala s českými společnostmi smlouvy na zařízení a služby v hodnotě více než 1 miliardy českých korun.
„Tyto dodatečné smlouvy o spolupráci jsou důležité pro celou skupinu, jsou ale také silným bodem, v němž se AREVA odlišuje v nabídce na projekt Temelín pro ČEZ. Úzká spolupráce s místním průmyslem nám spolu s globálními dodavateli umožňuje konkurenceschopný, včasný a rozpočtově odpovědný postup při realizaci našich dodávek,“ řekl Thomas Epron, ředitel AREVA Česká republika.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (68x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (63x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...