Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    AREVA: Nový obchodní úspěch programu Bezpečnostní aliance

AREVA: Nový obchodní úspěch programu Bezpečnostní aliance

Publikováno: 27.4.2015
Rubrika: Jaderné

AREVA získala v rámci svého programu Bezpečnostní aliance sérii nových kontraktů v Číně a Španělsku. Bezpečnostní aliance má za cíl nabízet provozovatelům jaderných zařízení prvotřídní produkty a služby, které jejich závodům zajistí maximální bezpečnost.

Klíčová slova: AREVA, bezpečnost

  • Dva kontrakty byly podepsány na dodávku systémů pasivních autokatalytických rekombinátorů (PAR). První z nich si objednala společnost Iberdrola pro španělskou elektrárnu Cofrentes. Druhý kontrakt byl podepsán s CGN na dodávku do reaktorů 5 a 6 čínské elektrárny YangJiang.

Tento systém v případě nehody zajišťuje přeměnu vodíku na vodní páru, díky čemuž zůstane zachována integrita kontejnmentu reaktoru.

  • Další smlouva byla podepsána s CNNC v Číně a týká se dodávky filtrovaných ventilačních systémů kontejnmentu pro reaktory 5 a 6  elektrárny Fuqing.

V případě závažné nehody, která by způsobila růst vnitřního tlaku, umožní technologie zachovat integritu kontejnmentu a ochrání okolí tím, že zadrží radioaktivní materiál.

„Tato řada nových smluv upevňuje naši pozici globálního lídra na trhu s vybavením pro zajištění jaderné bezpečnosti a ukazuje, že jednotliví provozovatelé nám v této oblasti důvěřují,“ řekl Philippe Samama, výkonný viceprezident obchodní skupiny Reactors & Services společnosti AREVA.  

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

www.areva.cz

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (42x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům (38x)
Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro ...