Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Bezpečnost jaderných reaktorů: AREVA nabízí exkluzivní řešení nežádoucí akumulace plynů v chladících systémech reaktoru

Bezpečnost jaderných reaktorů: AREVA nabízí exkluzivní řešení nežádoucí akumulace plynů v chladících systémech reaktoru

Publikováno: 20.6.2014
Rubrika: Jaderné

AREVA podepsala s americkou strojírenskou společností NUCCORP Inc. smlouvu o exkluzivních dodávkách technologie Nuclear Grade Air Trap (NGATTM) pro jaderný průmysl. Toto zařízení pasivně monitoruje a reguluje nahromaděný vzduch a plyny v kapalinových bezpečnostních systémech jaderných elektráren.

Klíčová slova: AREVA, jaderný průmysl, NUCCORP

Hromadění vzduchu a plynů může ohrozit řádné fungování systémů nezbytných pro bezpečnost elektrárny, například systému pro nouzové chlazení aktivní zóny. NGATTM, jediné řešení svého druhu, nepřetržitě monitoruje nežádoucí hromadění  plynů a automaticky je odstraňuje ještě před tím, než se mohou dostat do klíčových rozvodů reaktoru.

Systém NGATTM eliminuje potřebu pravidelného odplyňování a ultrazvukového testování. Může tak pomocí snížit náklady a zvýšit efektivitu provozu elektrárny. Jednoduchý přístroj, který od Nuclear Energy Institute získal prestižní ocenění Top Industry Practice award, může být snadno instalován do stávajících elektráren.

„Pozice celosvětového exkluzivního dodavatele této inovativní technologie významně posílí naše vedoucí postavení v oblasti bezpečnostních systémů jaderných elektráren,“ řekl Philippe Samama, výkonný viceprezident AREVA pro Install Base Business Division a dodal: „Řešení je součástí programu Bezpečnostní aliance AREVY* a poskytuje jaderným elektrárnám služby, které neustále zvyšují bezpečnost v jejich reaktorech.“


* Program Bezpečnostní aliance AREVY nabízí řešení a služby, které vedou ke zvyšování bezpečnosti jaderných elektráren. V rámci tohoto programu již AREVA spustila více než 150 projektů pro 53 jaderných zařízení v 19 zemích světa.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (43x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům (39x)
Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro ...