Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    AREVA podepsala servisní smlouvu s americkou společnosti PSEG Nuclear

AREVA podepsala servisní smlouvu s americkou společnosti PSEG Nuclear

Publikováno: 2.10.2013
Rubrika: Jaderné, Tiskové zprávy

AREVA podepsala dlouhodobou smlouvu s PSEG Nuclear na údržbu tří reaktorů jaderných elektráren Salem a Hope Creek v Salem County ve státě New Jersey v USA.

Rozsah nasmlouvaných prací pokrývá výměnu paliva, průběžné kontroly a údržbu parogenerátoru. Tyto aktivity započnou na podzim roku 2013. V rámci smlouvy bude AREVA poskytovat služby pro dva tlakovodní reaktory a jeden varný reaktor.

Elektrárna společnosti PSEG Nuclear je druhou největší ve Spojených státech (s kapacitou více než 3500 MWe). Tři reaktory denně generují dostatek energie pro přibližně tři miliony domácností.

Jsme hrdí na to, že budeme poskytovat PSEG a americkému jadernému průmyslu konkurenceschopné a kvalitní řešení pro zlepšení bezpečnosti a spolehlivosti fungování jaderných elektráren v dlouhodobém horizontu,“ řekl Philippe Samama, výkonný viceprezident AREVA pro Install Base Business Unit. „Tato smlouva je uznáním naší kultury bezpečnosti i vyspělosti našich technických a servisních kapacit.“

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (60x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (41x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...