Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    AREVA uzavřela spolupráci se Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě v oblasti výuky budoucích odborníků na systém kontroly a řízení

AREVA uzavřela spolupráci se Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě v oblasti výuky budoucích odborníků na systém kontroly a řízení

Publikováno: 20.7.2014
Rubrika: Jaderné

AREVA podepsala dohodu se Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě (STU) o spolupráci v oblasti rozvoje kurzů jaderné technologie.

Klíčová slova: AREVA

V rámci partnerství se bude skupina AREVA podílet na rozvoji studijního programu zaměřeného na systém kontroly a řízení, který představuje klíčovou složku pro provoz jaderného reaktoru.

Experti ze skupiny AREVA zajistí, aby studijní program poskytoval relevantní informace a nabídl studentům kvalitní výuku provozních dovedností nezbytných pro práci v jaderné elektrárně. Sami také budou některé kurzy vyučovat.

„Chceme našim studentům, budoucím profesionálům v oblasti jaderné energetiky, nabídnout ten nejlepší studijní program a poskytnout jim přístup k nejnovějším technologiím a odborným znalostem v jednotlivých specializovaných oblastech. Jsme velmi rádi, že můžeme spolupracovat zrovna s AREVOU, lídrem v oblasti digitálních systémů kontroly a řízení a dodavatelem technologií pro slovenské jaderné elektrárny. Nejen díky tomu je pro nás AREVA ideálním partnerem,“ řekl profesor Gabriel Juhás, děkan Fakulty elektrotechniky a informatiky na STU.

„Spolupráce s takto prestižním vzdělávacím zařízením nás velmi těší. Společný projekt výrazně napomůže naplnit budoucí poptávku jaderného průmyslu po pokročilých technických dovednostech,“ vysvětlil Dr. Stefan Niessen, vedoucí pro výzkum a vývoj, AREVA GmbH.

AREVA nabízí provozovatelům jaderných zařízení flexibilní, spolehlivá a prověřená řešení v oblasti bezpečnosti a provozu systémů kontroly a řízení. Bezpečnostní digitální systém TELEPERM® XS je v současné době v provozu nebo v procesu instalace či dodání u 80 jaderných zařízení v 16 zemích světa, a to pro 14 různých typů jaderných reaktorů. Jedná se o nejrozšířenější digitální systém kontroly a řízení na světě. 

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (34x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (34x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...