Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    AREVA vyhrála v Brazílii výběrové řízení na dostavbu třetího jaderného reaktoru pro elektrárnu Angra

AREVA vyhrála v Brazílii výběrové řízení na dostavbu třetího jaderného reaktoru pro elektrárnu Angra

Publikováno: 11.11.2013
Rubrika: Jaderné, Tiskové zprávy

AREVA podepsala s brazilskou elektrárenskou společností Eletrobras Eletronuclear smlouvu v celkové hodnotě 1,25  mld. euro na dostavbu třetího jaderného reaktoru pro elektrárnu Angra ve státě Rio de Janeiro.

Klíčová slova: AREVA, jaderný reaktor, Angra

AREVA pro reaktor dodá inženýrské služby, komponenty a digitální kontrolní a řídicí systém (I&C).  Skupina také poskytne asistenci při dohledu nad instalačními pracemi a při uvádění reaktoru do provozu. Společnost AREVA již postavila 103 jaderných reaktorů po celém světě. Tato smlouva je dalším potvrzením jejích kompetencí ve výstavbě reaktorů, designu a výrobě jaderných komponent i kontrolních a řídicích systémů.

„AREVA je potěšena, že byla vybrána pro dokončení výstavby třetího brazilského reaktoru, bude tím tak pokračovat spolupráce s  Eletrobras Eletronuclear, jež byla zahájena výstavbou a dodávkou služeb pro druhý reaktor elektrárny Angra1. Dostavba reaktoru Angra 3 potvrzuje nasazení Brazílie při naplňování svého ambiciózního jaderného programu a ilustruje potřebnost jaderné energie, jakožto řešení pro udržitelný ekonomický rozvoj,“ řekl Luc Oursel, prezident a výkonný ředitel společnosti AREVA.

Design reaktoru Angra 3 zahrnuje nejnovější zlepšení, která byla provedena u stávajících reaktorů v provozu, zejména v oblasti bezpečnosti. Tato zlepšení odpovídají směrnicím IAEA a standardům definovaným brazilským úřadem pro dohled nad jadernou bezpečností po nehodě ve Fukušimě.      

1Elektrárna Angra má dva tlakovodní reaktory: reaktor Angra 1 s výkonem 640 MWe, jež byl do sítě připojen v roce 1985, a reaktor Angra 2 s výkonem 1 350 MWe připojený do sítě v roce 2001. Nový projekt je zaměřen na výstavbu tlakovodního reaktoru Angra 3 o výkonu 1 405 MWe. Byl brazilskou vládou obnoven v roce 2006 s cílem zajistit narůstající energetické potřeby země a přinést větší vyváženost zdrojů do energetického mixu.  

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (48x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (43x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...