Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    AREVA ROZŠIŘUJE PROVOZ ZAŘÍZENÍ V SULLY-SUR-LOIRE

AREVA ROZŠIŘUJE PROVOZ ZAŘÍZENÍ V SULLY-SUR-LOIRE

Publikováno: 14.7.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné, Jaderné palivo

Na začátku července AREVA slavnostně spustila rozšířený provoz v zařízení CEDOS v Sully-Sur-Loire (départment Loiret) za přítomnosti významných představitelů místní samosprávy.

Klíčová slova: AREVA, jaderné palivo, CEDOS

Rozšíření předcházelo 18 měsíců práce a investice v hodnotě více než 15 milionů eur. Celkově se zapojilo téměř 30 firem z  regionu a bylo odpracováno 40 000 hodin. Hlavním cílem projektu bylo navýšit kapacitu zařízení, které se zabývá údržbou a dekontaminací vybavení používaného při provozu ve francouzských jaderných zařízeních v očekávání rozsáhlého modernizačního programu pro francouzské reaktory o výkonu 1300MW.

CEDOS zajišťuje údržbu a skladovací prostory, služby potřebné pro kvalifikaci přístrojů a zařízení a také školení zaměstnanců. V areálu o rozloze přes 8 700 m2 se mimo jiné nachází 6 500 m2 skladových prostor, 800 m2 určených pro údržbu, 25-, 20- a 2tunové jeřáby a také bazén o rozměrech 6x7x6 m. V celoevropském měřítku se spolu se  závody AREVY Chalon-sur-Saône (départment Saône-et-Loire) a Maubeuge (départment Nord) jedná o naprosto unikátní zařízení.

„Nové rozšíření pomůže skupině lépe vyhovět potřebám zákazníků, především pak EDF, které ve svém zařízení v Paluel začalo pracovat na rozsáhlém údržbovém programu francouzských elektráren. Rozšíření a modernizace zařízení navíc pomohou AREVĚ, globálnímu lídrovi v odvětví, podpořit udržitelnost poskytovaných služeb v dlouhodobém měřítku,“ vysvětlil Nicolas Maes, výkonný viceprezident divize Installed Base AREVA spravující zařízení CEDOS. 

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (78x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
„Období odstávek je z pohledu bezpečnosti nejrizikovější,“ (68x)
… uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Zbyněk Zelinka, vedoucí útvaru Jaderná bezpečnost v jaderné el...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (60x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...