Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    AREVA ROZŠIŘUJE PROVOZ ZAŘÍZENÍ V SULLY-SUR-LOIRE

AREVA ROZŠIŘUJE PROVOZ ZAŘÍZENÍ V SULLY-SUR-LOIRE

Publikováno: 14.7.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné, Jaderné palivo

Na začátku července AREVA slavnostně spustila rozšířený provoz v zařízení CEDOS v Sully-Sur-Loire (départment Loiret) za přítomnosti významných představitelů místní samosprávy.

Klíčová slova: AREVA, jaderné palivo, CEDOS

Rozšíření předcházelo 18 měsíců práce a investice v hodnotě více než 15 milionů eur. Celkově se zapojilo téměř 30 firem z  regionu a bylo odpracováno 40 000 hodin. Hlavním cílem projektu bylo navýšit kapacitu zařízení, které se zabývá údržbou a dekontaminací vybavení používaného při provozu ve francouzských jaderných zařízeních v očekávání rozsáhlého modernizačního programu pro francouzské reaktory o výkonu 1300MW.

CEDOS zajišťuje údržbu a skladovací prostory, služby potřebné pro kvalifikaci přístrojů a zařízení a také školení zaměstnanců. V areálu o rozloze přes 8 700 m2 se mimo jiné nachází 6 500 m2 skladových prostor, 800 m2 určených pro údržbu, 25-, 20- a 2tunové jeřáby a také bazén o rozměrech 6x7x6 m. V celoevropském měřítku se spolu se  závody AREVY Chalon-sur-Saône (départment Saône-et-Loire) a Maubeuge (départment Nord) jedná o naprosto unikátní zařízení.

„Nové rozšíření pomůže skupině lépe vyhovět potřebám zákazníků, především pak EDF, které ve svém zařízení v Paluel začalo pracovat na rozsáhlém údržbovém programu francouzských elektráren. Rozšíření a modernizace zařízení navíc pomohou AREVĚ, globálnímu lídrovi v odvětví, podpořit udržitelnost poskytovaných služeb v dlouhodobém měřítku,“ vysvětlil Nicolas Maes, výkonný viceprezident divize Installed Base AREVA spravující zařízení CEDOS. 

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (83x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (62x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...