Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    AREVA PŘEDSTAVUJE SIBAG, PRVNÍ „REÁLNÝ“ SIMULÁTOR PRO VÝCVIK OPERÁTORŮ JADERNÝCH ZAŘÍZENÍ

AREVA PŘEDSTAVUJE SIBAG, PRVNÍ „REÁLNÝ“ SIMULÁTOR PRO VÝCVIK OPERÁTORŮ JADERNÝCH ZAŘÍZENÍ

Publikováno: 31.10.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

AREVA v rámci Světové jaderné výstavy v Paříži představila inovativní tréninkový systém SIBAG. Ten byl vyvinut tak, aby podporoval rozvoj ideálních návyků a reflexů při práci v rukávových boxech – uzavřených kontejnerech, které se používají pro manipulaci s citlivými materiály.

Klíčová slova: AREVA, SIBAG

SIBAG je první „reálný“ simulátor navržený tak, aby si provozovatelé mohli zdokonalovat své dovednosti a chování v reálném čase. Pomocí citlivé dotykové obrazovky technik ovládá a řídí úkony speciálního avatara, který se pohybuje ve vysoce realistickém prostředí. Interaktivní vzdělávací program je rozdělen do 18 misí, přičemž každá z nich odráží odlišný pracovní scénář.

Výcvik pomocí simulátoru SIBAG byl zahájen v průběhu měsíce října v AREVA zařízení na přepracování paliva Melox na jihu Francie. Ročně by výcvikem mělo projít zhruba tisíc lidí.

„Cílem výcvikového programu SIBAG je zajištění vysoké úrovně výkonu, bezpečnosti a ochrany při provozu jaderných zařízení,“ řekl Igor Baston, ředitel vzdělávání AREVA. „Naším cílem je rozvíjet školicí řešení využívající vysoce inovativní vzdělávací metody a vybudovat tak nabídku digitálních školení pro zaměstnance, zákazníky a partnery,“ dodal Igor Baston. 

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (55x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...