Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    AREVA dodá záložní dieselové generátory čínské jaderné elektrárně Tianwan

AREVA dodá záložní dieselové generátory čínské jaderné elektrárně Tianwan

Publikováno: 22.1.2013
Rubrika: Jaderné, Tiskové zprávy

Konsorcium tvořené společnostmi Motor and Turbine Union (MTU) a Shanxi North MTU Diesel (SNMD) v čele se společností AREVA podepsalo s China Nuclear Power Engineering a s čínským provozovatelem jaderné elektrárny Jiangsu Nuclear Power Corporation (JNPC) dohodu o dodávce záložních dieselových generátorů pro 3. a 4. blok jaderné elektrárny Tianwan.

Klíčová slova: dieslové generátory, Tianwan, AREVA

Na základě této dohody dodá konsorcium osm záložních dieselových generátorů včetně bezpečnostního i dalšího příslušenství, systémů kontroly a řízení (I&C) a elektrických systému pro generátory a rozvaděče. Zároveň AREVA proškolí provozní personál a také dohlédne na instalaci generátorů i na jejich uvedení do provozu. Pro technickou stránku celého projektu hraje tedy společnost AREVA zásadní roli.
Tyto soupravy záložních dieselových generátorů jsou součástí globálního bezpečnostního aliančního programu společnosti AREVA*. Ve výjimečném případě výpadku vlastního napájení elektrárny poskytují elektřinu všem jejím systémům, které souvisejí s bezpečností. Generátory zároveň přispívají k zajištění dostatečné odolnosti systémů chlazení reaktoru. S dodáváním souprav záložních dieselových generátorů pro nejrůznější typy reaktorů má AREVA bohaté zkušenosti po celém světě.
Smlouva navazuje na úspěšnou spolupráci AREVY se společností JNPC při výstavbě prvních dvou bloků elektrárny Tianwan, které jsou v provozu od roku 2007, a k jejichž realizaci AREVA dodala svůj digitální bezpečnostní systém kontroly a řízení TELEPERM®XS, záložní dieselové generátory a také důležité součásti bezpečnostní infrastruktury elektrárny.
„Při výstavbě 3. a 4. bloku elektrárny Tainwan se zavazujeme k zaručení nejvyššího stupně odbornosti a výkonu,“ řekl Philippe Samama, výkonný viceprezident společnosti AREVA pro instalační aktivity. „Podepsáním této smlouvy společnost JNPC opětovně vyjadřuje svou důvěru v naší technologii navazující na již zmíněnou dodávku digitálního bezpečnostního systému kontroly a řízení pro 3. a 4. blok elektrárny v roce 2011.“
Třetí blok jaderné elektrárny Tainwan by měl svůj komerční provoz zahájit v únoru 2018, čtvrtý blok v prosinci téhož roku.

*Globální bezpečnostní alianční program AREVY byl zahájen v roce 2011. Sdružuje produkty a služby s cílem pomoci elektrárnám splňovat neustále se zvyšující technické normy a zajistit jejich odolnost vůči přírodním vlivům i rychlé zotavení z jejich případných poškození.

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 48 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...