Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    AREVA nabízí další krok vpřed v bezpečnosti a výkonnosti reaktorů na trhu USA

AREVA nabízí další krok vpřed v bezpečnosti a výkonnosti reaktorů na trhu USA

Publikováno: 9.4.2013
Rubrika: Jaderné, Elektrárny, Tiskové zprávy

Americká Komise pro regulaci jaderných zdrojů (NRC – Nuclear Regulatory Commission) vydala povolení k použití nového simulačního systému ARCADIA® společnosti AREVA, který se využívá k analýze chování aktivní zóny v elektrárnách s tlakovodním reaktorem ve Spojených státech. Tento významný krok umožní společnosti AREVA nabízet širší portfolio produktů pro americký trh jaderné energetiky.

Klíčová slova: AREVA, jaderná energetika, tlakovodní reaktor

Systém ARCADIA® je schopný ve velkých detailech nasimulovat chování aktivní zóny reaktoru. Díky tomu jsou významně zredukovány nejistoty ve výpočtech, což umožňuje lepší provozní výsledky a vyšší bezpečnost reaktoru. AREVA je tak nyní schopná nabídnout svým zákazníkům po celém světě nejpokročilejší výpočtový model pro průmyslové využití.
Některé metody využívané systémem ARCADIA® již byly použity k interním studiím bezpečnosti reaktoru EPR™ společnosti AREVA.
„Povolení Americké Komise pro regulaci jaderných zdrojů systému ARCAIDA® je důkazem úspěchu naší globální skupiny zakládající na úspěchu stovek operačních cyklů. ARCADIA® nabízí pokročilé řešení k posílení bezpečnosti jaderných elektráren s tlakovodním reaktorem,“ řekl Markus Birkhofer, Fuel Business Unit Executive Vice President.
AREVA plánuje využívat systém ARCADIA® po celém světě.

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (69x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...