Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    AREVA aktivně prosazuje včasné dokončení výstavby reaktoru Olkiluoto 3 při zajištění nejvyššího stupně bezpečnosti

AREVA aktivně prosazuje včasné dokončení výstavby reaktoru Olkiluoto 3 při zajištění nejvyššího stupně bezpečnosti

Publikováno: 13.2.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné

V reakci na oznámení společnosti TVO týkajícího se časového plánu výstavby projektu Olkiluoto 3 konsorcium Areva-Siemens připomíná závazek svého klienta k přijmutí veškerých opatření, aby byl tento plán spolehlivě splněn.

Klíčová slova: AREVA, reaktor, dostavba

Konsorcium AREVA-Siemens a TVO se nedávno shodli na tom, že klíčovou roli pro pozitivní vývoj celého projektu sehrává systém kontroly a řízení (I&C).
Za účelem získání konečného schválení detailního plánu instalace systému kontroly a řízení (I&C) si konsorcium v průběhu minulého roku vyžádalo ze strany TVO mnohem aktivnější spolupráci. Konsorcium AREVA-Siemens vyjadřuje politování nad tím, že TVO i nadále nesplňuje své závazky a brání tak úspěšnému vývoji celého projektu.
AREVA zdůrazňuje, že systém kontroly a řízení reaktoru EPRTM nabízí výrazné bezpečnostní inovace a zároveň již prošel schválením francouzskými a britskými jadernými bezpečnostními orgány.
Dlouholetá zkušenost AREVY s výstavbou třetí generace jaderných reaktorů ukázala, že klíčovou cestou k úspěchu je úzká spolupráce se zákazníky. Výstavba čínských reaktorů EPRTM Taishan 1&2 pokračuje dvakrát rychleji nežli projekt ve Finsku.

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 48 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (69x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (56x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
První blok VVER-1200 se připravuje na regulovaný provozPrvní blok VVER-1200 se připravuje na regulovaný provoz (47x)
V 1. bloku jaderné elektrárny Novovoroněžská II s reaktorem VVER-1200 spouští ruská korporace pro atomovou energii Rosat...