Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Areva zahájí testování nových odolných oplášťovacích materiálů pro palivo v komerčním reaktoru

Areva zahájí testování nových odolných oplášťovacích materiálů pro palivo v komerčním reaktoru

Publikováno: 27.7.2015
Rubrika: Tiskové zprávy, Energetické strojírenství, Jaderné

AREVA je v několika zemích dlouhodobě aktivně zapojena do různých programů zabývajících se zvýšenou odolností paliva vůči extrémním situacím. Jedná se například o Francii, USA a nyní i Švýcarsko. AREVA podepsala víceletou dohodu týkající se výzkumu a vývoje jaderných paliv s provozovatelem švýcarské jaderné elektrárny Gösgen, jež se stane součástí dlouhodobé úspěšné spolupráce obou subjektů. Nová spolupráce by měla především přispět k dosažení významného pokroku ve vývoji komerčních paliv, která budou ještě odolnější vůči případným nehodám.

 

 

 

 

 

 

 

Od roku 2016 bude AREVA dodávat zkušební palivové proutky s inovativními oplášťovacími materiály. Tyto materiály vyvinuté výzkumným ústavem CEA[1] ve spolupráci s AREVOU a EDF budou procházet pravidelným zkoumáním v horkých komorách CEA a Institutu Paula Scherrera (PSI). Na základě výsledků pak budou nejlepší řešení připravena pro komerční provoz po roce 2020.

 

„AREVA je hrdá na to, že se spolu se svými partnery může podílet na vývoji stále bezpečnějších paliv a podpořit první využití olověných EATF oplášťovacích materiálů v komerčním provozu, v reálných podmínkách tlakovodního reaktoru,“ řekl Dr. Alain Frichet, viceprezident obchodní linie palivových produktů a technologií, AREVA.

 

 

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.


[1]Commissariat à l'énergie atomique et aux énergies alternatives

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (48x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (44x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (43x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...