Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    OBNOVA FRANCOUZSKÉHO JADERNÉHO PRŮMYSLU

OBNOVA FRANCOUZSKÉHO JADERNÉHO PRŮMYSLU

Publikováno: 8.6.2015
Rubrika: Jaderné, Lidé-Věci-Události

Francouzský stát zveřejnil sérii instrukcí k obnovení francouzského jaderného průmyslu. AREVA a její řídicí orgány budou plně spolupracovat s EDF na přípravě definovaného plánu spolupráce. Jednat budou především o podmínkách dohody o globálním strategickém partnerství a o podmínkách pro převzetí majoritního podílu kapitálu dceřiné společnosti AREVA NP společností EDF.

Klíčová slova: AREVA, jaderný průmysl, Francie

Pro zachování všech podniků společnosti budou i nadále klíčová opatření na podporu konkurenceschopnosti. Záměrem společnosti AREVA vždy bylo podpořit toto úsilí společenským dialogem, diskuze s partnery tak budou i nadále pokračovat. AREVA bude zkoumat dopad státních doporučení na informačně-konzultační procedury, jež jsou plánovány na červen.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.

AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.

V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (70x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (54x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...