Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    DOOSAN ŠKODA POWER EXPANDUJE – NOVÝM TRHEM JE IRSKO

DOOSAN ŠKODA POWER EXPANDUJE – NOVÝM TRHEM JE IRSKO

Publikováno: 21.1.2015
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power rozšířila pole své působnosti o nový trh. Je jím Irsko, kam bude společnost dodávat turbínový ostrov, tedy turbosoustrojí o výkonu 70 MW a kondenzátor včetně montáže a uvedení do provozu, pro elektrárnu na bázi likvidace komunálního odpadu v Dublinu. EPC dodavatelem celého projektu i přímým zákazníkem DOOSAN Škoda Power je Hitachi Zosen Inova AG se sídlem v Zürichu, vlastníkem a provozovatelem elektrárny je americká Covanta Holding Corp.

Klíčová slova: Doosan, Irsko, turbosoustrojí

Naší prioritou bylo poskytovat pro Hitachi Zosen Inova potřebnou podporu v průběhu celého projektu až po optimalizaci konečného řešení, tedy být dobrým partnerem od samého počátku. Díky otevřené a přátelské komunikaci byla spolupráce velmi příjemná a inspirativní. Věříme, že se v budoucnu setkáme u dalších zajímavých projektů a podpoříme tak dosavadní dobré vztahy mezi našimi společnostmi,“ říká Václav Černý, obchodní manažer Doosan Škoda Power.

Na projektu Dublin Waste-to-Energy spolupracuje veřejný a soukromý sektor. Dublin City Council, jednající jménem čtyř dublinských místních orgánů, a americká společnost Covanta, jednička v poskytování energetických řešení při likvidaci komunálního odpadu, který nelze znovu použít nebo recyklovat, a největší světový provozovatel zařízení k likvidaci komunálních odpadů tohoto typu.

Elektrárna v Dublinu zpracuje až 600 tisíc tun odpadu ročně, který by jinak skončil na skládkách. Nyní bude generovat dostatek energie až pro 80 000 domácností a teplo pro dálkové vytápění až 50 000 domů. Spalovna je vybavena technologií s vysoce efektivní spalováním a splňuje podmínky EU o energetickém zpracování odpadů. Nabízí nejlepší řešení pro životní prostředí: maximalizaci recyklace, minimalizaci skládkování a využití zbytkového odpadu k výrobě energie a tepla.                                                                                                                                                                                          

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.           

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Nároky na jadernou energetiku jsou extrémní. Mnohdy ani jedna velká bedna dokumentace nestačí,“„Nároky na jadernou energetiku jsou extrémní. Mnohdy ani jedna velká bedna dokumentace nestačí,“ (49x)
uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Roman Baláž, obchodní ředitel MSA, a.s. Dolní Benešov. Pane řediteli, co do...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (46x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Vítkovice budují silné zázemí pro velké projekty (46x)
Na více než čtyři miliardy korun letos vzrostou příjmy z inženýringových činností společnosti Vítkovice. Ve srovnání s r...