Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Nový blok K7 z hlediska dodavatele komplexní dodávky investičního celku na klíč (EPC)

Nový blok K7 z hlediska dodavatele komplexní dodávky investičního celku na klíč (EPC)

Publikováno: 10.6.2014
Rubrika: Elektrárny

Generálnímu dodavateli, společnosti Kraftanlagen München (KAM), trvalo pouze tři a půl roku zrealizovat (od projektové přípravy až do uvedení do provozu) kogenerační blok o výkonu 135 MWel v hnědouhelné elektrárně Kladno. Tímto komplexním projektem společnost KAM prokázala své schopnosti na nové úrovni a splnila zakázku ve vynikající kvalitě, v daném termínu a rozpočtu. V článku jsou popsána specifika výstavby, instalace technologií a uvádění do provozu.

Klíčová slova: K7, kogenerační blok, KAM

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

New K7 unit in terms of the contractor’s complex turn-key delivery of the investment unit (EPC)

It took only three and a half years for the general contractor, Kraftanlagen Munchen (KAM), to build a cogeneration unit with a capacity of 135 MWel (from the design preparation work to the commissioning) at the Kladno lignite coal power plant. In this complex project KAM demonstrated the new level of its abilities by meeting the contract in excellent quality, within the deadline and budget. V The article describes the specific construction, installation of the technology and the commissioning.

Новый блок К7 с точки зрения подрядчика комплексной поставки инвестиционного комплекса под ключ (EPC)

Генеральному подрядчику фирме Kraftanlagen Munchen (KAM) понадобилось всего три с половиной года для реализации (от подготовки проектной документации до введения в эксплуатацию) когенерационного блока мощностью 135 Mwel на уголоной электростанции в Кладно. Этим комплексным проектом фирма KAM продемонстрировала свои возможности на новом уровне: выполнила заказ с высоким качеством, точно в срок и не превышая бюджет. В статье описана специфика строительства, инсталяция технологии и введение блока в эксплуатацию.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (35x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
„Pro první kontakt v Turecku bych se na poradenské firmy určitě nespoléhal. To si musí každý odpracovat sám,“... (25x)
... uvedl pro potřeby „Tureckého speciálu“ časopisu All for Power Martin Pecina, generální ředitel Vítkovice...