Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Turbíny pro nový uhelný energetický blok v Kladně

Turbíny pro nový uhelný energetický blok v Kladně

Publikováno: 22.7.2014
Rubrika: Elektrárny

Realizace nového elektrárenského bloku K7 v teplárně Kladno je výjimečný tím, že se v naší republice k výstavbě relativně velkého energetického zdroje odhodlala i jiná firma než polostátní skupina ČEZ. K tomuto rozhodnutí přistoupila švýcarská firma ALPIQ. Ta si pro tento projekt vybrala jako generálního dodavatele mnichovskou firmu KAP (Kraftanlagen Power Plants). Z pohledu Doosan Škoda Power (DSPW), výrobce turbín, účast na tomto projektu začala podpisem kontraktu v létě 2010. V první fázi se na zakázce podílel pouze tým inženýrů, protože odběratel potřeboval získat všechna povolení pro zahájení výstavby, aby pak na konci roku 2010 oficiálně ohlásil platnost kontraktu v plném znění a rozsahu.

Klíčová slova: K7, Alpiq, turbíny

Celý článek (autor: Ing. Jiří Fiala, ředitel Technického úseku, Doosan Škoda Power) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Turbines for the new coal energy unit in Kladno

The implementation of the new K7 energy unit at the Kladno power plant is remarkable because a firm other than the semi-state owned energy group ČEZ also decided to undertake a relatively large energy source in our country. It was the Swiss firm ALPIQ which made this decision. It chose the Munich firm KAP ((Kraftanlagen Power Plants) to be the general contractor for this project. In terms of Doosan Škoda Power (DSPW), the turbine manufacturer, participation in this project began with the signing of a contract in summer 2010. In the first stage, only a team of engineers contributed to the contract because the customer needed to obtain all the permits for the start of construction so that it could then officially announce the validity of the full version and scope of the turbine contract at the end of 2010.

Турбины для нового угольного блока в Кладно

Реализация нового блока К7 электростанции на теплостанции Кладно является уникальным благодаря тому, что в нашей республике строительством сравнительно большого энергетического источника занялась не полугосударственная фирма ЧЕЗ, а швейцарская фирма ALPIQ. Эта фирма в качестве генерального поставщика выбрала мюнхенскую фирму KAP (Kraftanlagen Power Plants). С точки зрения фирмы Doosan Šoda Power (DSPW), производителя турбин, работа над проектом началась с подписания контракта летом 2010. На первом этапе в проекте принимала участие только группа инженеров, так как заказчик должен был получить все разрешения для начала строительства, и только после этого в конце 2010 года официально был в полном объёме подтвержден контркт на строительство турбины.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (34x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou  Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou (29x)
Počerady – Čtrnáctidenní technologickou odstávku má za sebou Elektrárna Počerady. Stalo se tak poprvé po pěti letech, co...