Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    MSA, a.s., člen skupiny společností Rimera, dodá kulové kohouty švédské společnosti Fortum AB

MSA, a.s., člen skupiny společností Rimera, dodá kulové kohouty švédské společnosti Fortum AB

Publikováno: 27.1.2014, Aktualizováno: 5.2.2014 15:21
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Společnost MSA, a.s. vyhrála tender na dodávku armatur přednímu švédskému distributoru elektrické energie a tepla – společnosti Fortum AB. MSA tak splnilo jeden ze svých cílů v roce 2013, kterým mj. bylo i uvedení své produkce na švédský trh.

Klíčová slova: MSA, armatury, Fortum

„Společnosti Fortum AB, která je jedničkou v distribuci tepelné energie na Skandinávském poloostrově, budou v průběhu dubna a května dodány kulové kohouty o světlosti 16“ – 36“, Class 150 a v celkové hodnotě více než 307 tis. EUR. Ropný a plynárenský průmysl není ve Švédsku dostatečně rozvinut. Přirozenou alternativou se tak pro uplatnění produkce MSA staly v tomto teritoriu elektrárny dodávající dálkové vytápění,“ vysvětluje situaci na švédském trhu pan Jan Krzywoň - manažer prodeje na evropský trh. 

Armatury budou určeny pro projekt na obnovu hlavní teplárenské potrubní sítě, která se nachází ve skalním masivu přímo pod Stockholmem.

Se společností Fortum AB úspěšně spolupracují i jiné pobočky skupiny Rimera. Společnost SOT se sídlem v Čeljabinsku a Magnitogorsku, jejíž hlavním výrobním programem jsou spojovací komponenty pro potrubí, uzavřela se společností Fortum AB kontrakt na dodávku více 1 400 tun potrubních uzlů s termínem dodání během 1. pololetí roku 2014.

„Pro společnost MSA je vstup na švédský trh významným krokem kupředu. Se skandinávskými klienty spolupracujeme již více než 13 let. Z těch nejvýznamnějších lze zmínit např. finské Neste Oil nebo norské společnosti FMC Kongsberg či Metering, kterým bylo doposud vyexpedováno téměř 300 ks armatur v celkové hodnotě více než 1,4 mil. EUR,“ uzavírá obchodní ředitel MSA pan Roman Baláž.

Poznámka:

Fortum AB – vedoucí společnost na švédském energetickém trhu. Společnost, která má sídlo ve Finsku, zaměstnává po celém světě více než 10 000 lidí a má pobočky nejen ve Švédsku, ale i například v Rusku, Polsku, Pobaltí a Norsku. Společnost vlastní vodní elektrárny zejména ve Finsku a Švédsku a provozuje jadernou elektrárnu Loviisa.

MSA, a.s. nabízí širokou nabídku průmyslových armatur, navržených a dodávaných pro provoz v klasických i speciálních prostředích. Požívají se pro systémy zásobování vodou, teplem, pro klasickou i jadernou energetiku, dále se používají v chemickém průmyslu, při přepravě a zpracování ropy a plynu. Se svou 120letou historií patří společnost MSA, a.s. k „učitelům“ v oblasti výroby průmyslových armatur. MSA má k dispozici nejnovější výrobní a konstrukční kapacity, vysokotlakou zkušebnu, CNC stroje a obráběcí centra k opracování i velkorozměrových částí, což splňuje požadavky ke zpracování a kvalitě povrchů.

Skupina společností Rimera – divize společnosti ČTPZ, která nabízí energetickému průmyslu komplexní řešení od výroby zařízení až po servis zařízení pro těžbu ropných polí. Společnost seskupuje výrobce potrubních systémů (SOT, MSA, a.s.), podniky ruského ropného strojírenství (ALNAS, Ižněftěmaš), servisní síť, která je rozmístěna do největších ruských regionů těžících ropu. Do skupiny Rimera také patří společnost „Juganskněftěgazgeofyzika“ – klíčový hráč na trhu geofyzikálních služeb v Chanty-Mansijském autonomním okruhu a v Tomské oblasti.

Skupina ČTPZ je jednou z vedoucích průmyslových skupin metalurgického komplexu Ruska. Podle výsledků z roku 2012 činí podíl společnosti na celkových expedicích ruské produkce 18%. Společnost ČTPZ spojuje podniky a společnosti černé metalurgie (ČTPZ, PNTZ), společnost na zajištění a zpracování kovového šrotu (META), dále společnost TD Uraltrubostal a rovnou servisní divizi RIMERA. 

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

        

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (69x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (53x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (44x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...