Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    MSA, a.s., dodá kulové kohouty čínské společnosti CNPCIC na stavbu ropných polí v Čadu

MSA, a.s., dodá kulové kohouty čínské společnosti CNPCIC na stavbu ropných polí v Čadu

Publikováno: 22.10.2013, Aktualizováno: 5.2.2014 15:30
Rubrika: Technologie, materiály

V září 2013 získala společnost MSA, a.s. objednávku na dodávku armatur pro projekt na rozvoj ropných polí na jihu afrického Čadu.

Klíčová slova: armatury, ropa, Čad

„Přes čínskou společnost CNPCIC (China National Petroleum Corporation International Chad), což je dceřiná společnost čínského ropného a plynárenského gigantu CNPC (China National Petroleum Corporation), jsme získali objednávku pro projekt „Great Baobab, Prosopis and Surrounding Oilfield Development, Phase II“, realizovaný v Čadu ve střední Africe. Projekt je zaměřen na rozvoj čadských ropných polí Great Baobab a Prosopis.

Čínské společnosti bude v rámci tohoto projektu dodáno 10 kusů kulových kohoutů o světlostech 4“ a 6“, Class 600 v provedení kov-kov. Termín expedice konec února 2014. Armatury budou vybaveny pohony Rotork Fluid System. Celková hodnota zakázky činí téměř 8,8 mil. Kč,“ komentuje dodávku obchodní ředitel MSA, a.s., pan Roman Baláž.

Kvůli téměř dvacetileté občanské válce se čadská ekonomika řadí k těm nejchudším na světě. Situace se částečně změnila až po objevení zásob ropy na jihu země v roce 2003. O rozvoj těžebního průmyslu v tamní oblasti se zajímá především USA a Čína. Zajímavostí také je, že místní ropná pole nejsou pojmenována podle měst, u kterých se ropná pole nachází a jak to bývá obvyklé, nýbrž podle stromů typických pro tuto africkou oblast: Baobab, Mimóza, aj.

„Čad se zařadil k dalším více než 50 zemím, kterým svou produkci společnost expeduje. Africký kontinent je zatím málo obvyklý cíl naší produkce. O to víc nás těší, že se právě nám podařilo získat objednávku do této destinace,“ uzavírá Roman Baláž.

Poznámka:

CNPC (China National Petroleum Corporation) – největší čínský dodavatel ropy a zemního plynu a jeden z největších poskytovatelů služeb v oblasti ropných nalezišť na světě. Své pobočky má v 70 zemích světa. Svou činnost zaměřuje především na produkci ropy a zemního plynu, výrobu průzkumných zařízení, stavbu potrubí, průzkum a provádění ropných vrtů aj.

MSA, a.s. nabízí širokou nabídku průmyslových armatur, navržených a dodávaných pro provoz v klasických i speciálních prostředích. Požívají se pro systémy zásobování vodou, teplem, pro klasickou i jadernou energetiku, dále se používají v chemickém průmyslu, při přepravě a zpracování ropy a plynu. Se svou 120letou historií patří společnost MSA, a.s. k „učitelům“ v oblasti výroby průmyslových armatur. MSA má k dispozici nejnovější výrobní a konstrukční kapacity, vysokotlakou zkušebnu, CNC stroje a obráběcí centra k opracování i velkorozměrových částí, což splňuje požadavky ke zpracování a kvalitě povrchů.

Skupina společností Rimera – divize společnosti ČTPZ, která nabízí energetickému průmyslu komplexní řešení od výroby zařízení až po servis zařízení pro těžbu ropných polí. Společnost seskupuje výrobce potrubních systémů (SOT, MSA, a.s.), podniky ruského ropného strojírenství (ALNAS, Ižněftěmaš), servisní síť, která je rozmístěna do největších ruských regionů těžících ropu. Do skupiny Rimera také patří společnost „Juganskněftěgazgeofyzika“ – klíčový hráč na trhu geofyzikálních služeb v Chanty-Mansijském autonomním okruhu a v Tomské oblasti.

Skupina ČTPZ je jednou z vedoucích průmyslových skupin metalurgického komplexu Ruska. Podle výsledků z roku 2012 činí podíl společnosti na celkových expedicích ruské produkce 18%. Společnost ČTPZ spojuje podniky a společnosti černé metalurgie (ČTPZ, PNTZ), společnost na zajištění a zpracování kovového šrotu (META), dále společnost TD Uraltrubostal a rovnou servisní divizi RIMERA. 

     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (48x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Svařování komponent jaderných elektráren (45x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (43x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...