Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Armatury MSA putují na stavbu plynovodu mezi Čínou a Turkmenistánem

Armatury MSA putují na stavbu plynovodu mezi Čínou a Turkmenistánem

Publikováno: 6.8.2013, Aktualizováno: 7.8.2013 11:19
Rubrika: Firemní zpravodajství, Tiskové zprávy, Plynárenství

V červnu 2013 dodal český podnik MSA, člen skupiny společností Rimera, svou produkci uzbecko-čínské společnosti Asia Trans Gas LLC. Šlo o první část velké objednávky, jejíž celková hodnota činí téměř 4,8 mil. USD a v rámci které bude pro danou společnost dodáno celkem 39 kusů kulových kohoutů o světlostech 28" – 42", class 600.

První část zakázky, která byla expedována v červnu, obsahovala 21 kusů kulových kohoutů o světlostech 36" – 42", class 600, v celkové hodnotě 2,3 mil. USD. Armatury byly vybaveny hydropneumatickými pohony Shafer a elektrickými pohony Rotork a byly expedovány vlakem přímo do cílových stanic Buchara a Tinčlik. Ve druhé části dodávky, která bude expedována na konci července 2013, bude pro uzbeckou společnost dodáno 18 kusů kulových kohoutů o světlostech 28" – 42", class 600, v celkové hodnotě téměř 2,5 mil. USD. Dodané armatury jsou určeny pro projekt The Third Line of Uzbekistan-China Gas Pipeline Project.

V rámci projektu bude dokončena stavba třetí části plynovodu mezi Uzbekistánem a Čínou v celkové hodnotě více než 6,5 mld. USD a s celkovou kapacitou 40 mld. m3 přepraveného plynu za rok. Délka plynovodu činí 1.833 km, z toho 188 km v Turkmenistánu a 530 km v Uzbekistánu. Součástí projektu je i vybudování čističky na velkém plynovém poli Saman-Depe v Turkmenistánu, jejímž úkolem bude odstranit ze zemního plynu přebytečný obsah síry.

Předpokládá se, že dodávky plynu budou zahájeny v lednu 2014. Stavba plynovodu odstartovala již v roce 2007 a v současnosti se pracuje na třetí části projektu, protínající Uzbekistán. Ten je považován za 2. největšího producenta zemního plynu v SNS a jednoho z 10 nejlepších na světě. Produkce uzbeckého zemního plynu dosahuje asi 60 bil. m3 za rok, přičemž část z toho je exportována.

„V rámci spolupráce s podnikem Asia Trans Gas LLC jde zatím o vůbec největší dodávku kulových kohoutů MSA pro tuto společnost. Touto zakázkou jsme navázali na dřívější úspěšné dodávky armatur pro Asia Trans Gas LLC. Jsme rádi, že se nám podařilo získat tento kontrakt a věříme, že i do budoucna budou kvalitní a včasné dodávky základem pro rozvoj vzájemné spolupráce," komentuje expedici produkce obchodní ředitel MSA, Roman Baláž.

Poznámka:
Asia Trans Gas Ltd. – společný podnik uzbecké holdingové společnosti Uzbezněftěgaz a čínské státní ropné společnosti CNPC. Podnik se sídlem v Taškentu se zabývá návrhem, stavbou a provozem plynovodu Uzbekistán – Čína. Podle dekretu prezidenta Uzbekistánu je společnost Asia Trans Gas Ltd. smluvním a finančním subjektem pro tento projekt.

Central Asia-China Gas Pipeline Project (také Turkmenistan-China Gas Pipeline Project) – je projekt na výstavbu plynovodu vedoucího z Turkmenistánu přes Uzbekistán a Kazachstán do Číny v celkové hodnotě více než 6,5 mld. USD a s celkovou kapacitou 40 mld. m3 přepraveného plynu za rok. Délka plynovodu činí 1.833 km, z toho 188 km v Turkmenistánu a 530 km v Uzbekistánu. Součástí projektu je i vybudování čističky na velkém plynovém poli Saman-Depe v Turkmenistánu, jejímž úkolem bude odstranit ze zemního plynu přebytečný obsah síry.
Předpokládá se, že dodávky plynu budou zahájeny v lednu 2014. Stavba plynovodu odstartovala již v roce 2007 a v současnosti se pracuje na třetí části projektu, protínající Uzbekistán. Ten je považován za 2. největšího producenta zemního plynu v SNS a jednoho z 10 nejlepších na světě. Produkce uzbeckého zemního plynu dosahuje asi 60 bil. m3 za rok, přičemž část z toho je exportována.

MSA, a.s. nabízí širokou nabídku průmyslových armatur, navržených a dodávaných pro provoz v klasických i speciálních prostředích. Požívají se pro systémy zásobování vodou, teplem, pro klasickou i jadernou energetiku, dále se používají v chemickém průmyslu, při přepravě a zpracování ropy a plynu. Se svou 120letou historií patří společnost MSA, a.s. k „učitelům" v oblasti výroby průmyslových armatur. MSA má k dispozici nejnovější výrobní a konstrukční kapacity, vysokotlakou zkušebnu, CNC stroje a obráběcí centra k opracování i velkorozměrových částí, což splňuje požadavky ke zpracování a kvalitě povrchů.

Skupina společností Rimera – divize společnosti ČTPZ, která nabízí energetickému průmyslu komplexní řešení od výroby zařízení až po servis zařízení pro těžbu ropných polí. Společnost seskupuje výrobce potrubních systémů (SOT, MSA, a.s.), podniky ruského ropného strojírenství (ALNAS, Ižněftěmaš), servisní síť, která je rozmístěna do největších ruských regionů těžících ropu. Do skupiny Rimera také patří společnost „Juganskněftěgazgeofyzika" – klíčový hráč na trhu geofyzikálních služeb v Chanty-Mansijském autonomním okruhu a v Tomské oblasti.

Skupina ČTPZ je jednou z vedoucích průmyslových skupin metalurgického komplexu Ruska. Podle výsledků z roku 2012 činí podíl společnosti na celkových expedicích ruské produkce 18%. Společnost ČTPZ spojuje podniky a společnosti černé metalurgie (ČTPZ, PNTZ), společnost na zajištění a zpracování kovového šrotu (META), dále společnost TD Uraltrubostal a rovnou servisní divizi RIMERA. 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie
Dodávka MSA pro Asia Trans GasDodávka MSA pro Asia Trans GasDodávka MSA pro Asia Trans GasDodávka MSA pro Asia Trans GasDodávka MSA pro Asia Trans Gas

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (61x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (53x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (46x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...