Nacházíte se:  Úvod    Plynárenství    Armatury MSA se stanou součástí řeckého plynovodu

Armatury MSA se stanou součástí řeckého plynovodu

Publikováno: 26.8.2013
Rubrika: Plynárenství

V červenci společnost MSA, člen skupiny společností Rimera, dodala svou produkci významné řecké společnosti DESFA. Šlo vůbec o první zakázku MSA pro tohoto řeckého zákazníka.

V rámci dané zakázky bude řeckému provozovateli plynovodů dodáno celkem 48 kusů kulových kohoutů o světlosti 4“ – 30“, class 600 a 900 v celkové hodnotě 470 tis. EUR.

Jde o projekt High Pressure Natural Gas Pipeline From Ag. Theodori to P.P.C. / Megalopolis – Phase B na výstavbu druhé části 175 km dlouhého vysokotlakého plynovodu mezi řeckými městy Agioi Theodoroi, ležícím na poloostrovu Peloponés, a Megalopoli v Arkádii. Předpokládá se, že s dodávkami plynu by se mohlo začít v roce 2014.

„Prvních 30 kusů kulových kohoutů o světlosti 4“ v hodnotě 60 tis. EUR bylo vyexpedováno v tomto měsíci. Zbývajících 18 kusů podzemních armatur bude dodáno v září 2013,“ komentuje zakázku obchodní ředitel MSA, pan Roman Baláž.

Poznámka:

DESFA – řecký provozovatel plynovodů, dceřiná společnost DEPA SA, založená dne 30. března 2007.

MSA, a.s. nabízí širokou nabídku průmyslových armatur, navržených a dodávaných pro provoz v klasických i speciálních prostředích. Požívají se pro systémy zásobování vodou, teplem, pro klasickou i jadernou energetiku, dále se používají v chemickém průmyslu, při přepravě a zpracování ropy a plynu. Se svou 120letou historií patří společnost MSA, a.s. k „učitelům“ v oblasti výroby průmyslových armatur. MSA má k dispozici nejnovější výrobní a konstrukční kapacity, vysokotlakou zkušebnu, CNC stroje a obráběcí centra k opracování i velkorozměrových částí, což splňuje požadavky ke zpracování a kvalitě povrchů.

Skupina společností Rimera – divize společnosti ČTPZ, která nabízí energetickému průmyslu komplexní řešení od výroby zařízení až po servis zařízení pro těžbu ropných polí. Společnost seskupuje výrobce potrubních systémů (SOT, MSA, a.s.), podniky ruského ropného strojírenství (ALNAS, Ižněftěmaš), servisní síť, která je rozmístěna do největších ruských regionů těžících ropu. Do skupiny Rimera také patří společnost „Juganskněftěgazgeofyzika“ – klíčový hráč na trhu geofyzikálních služeb v Chanty-Mansijském autonomním okruhu a v Tomské oblasti.

Skupina ČTPZ je jednou z vedoucích průmyslových skupin metalurgického komplexu Ruska. Podle výsledků z roku 2012 činí podíl společnosti na celkových expedicích ruské produkce 18%. Společnost ČTPZ spojuje podniky a společnosti černé metalurgie (ČTPZ, PNTZ), společnost na zajištění a zpracování kovového šrotu (META), dále společnost TD Uraltrubostal a rovnou servisní divizi RIMERA. 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (41x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
Novým generálním sekretářem České plynárenské unie se stal Oldřich PetržilkaNovým generálním sekretářem České plynárenské unie se stal Oldřich Petržilka (37x)
V pondělí 22. března 2010 se v Praze sešlo prezidium České plynárenské unie (ČPU), aby jmenovalo nového generálního sekr...
Využití expandérů při redukci tlaku zemního plynuVyužití expandérů při redukci tlaku zemního plynu (36x)
Hlavním úkolem redukčních stanic v zařazených rozvodech zemního plynu (ZP) je snížení tlaku rozvodů z tranzitních p...