Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    ARMATURY Group podepsala nové kontrakty na dodávku průmyslových armatur pro Rosatom

ARMATURY Group podepsala nové kontrakty na dodávku průmyslových armatur pro Rosatom

Publikováno: 25.10.2013
Rubrika: Jaderné, Tiskové zprávy

Česká společnost ARMATURY Group z Dolního Benešova dodá ruskému Atomenergoprojektu, dceřiné společnosti Rosatomu, průmyslové armatury pro 2. etapu výstavby Novovoroněžské jaderné elektrárny. Celková hodnota kontraktů převyšuje 3 miliony EUR.

Klíčová slova: Rosatom, průmyslové aramtury

Rosatom patří mezi naše klíčové zákazníky v oblasti jaderné energetiky. Spolupráce s ním nám, kromě zakázek, dává možnost podílet se na špičkových jaderných technologiích a posilovat tak léta budovanou pozici osvědčeného dodavatele pro jadernou energetiku, a to nejen na českém, ale i světovém trhu,“ konstatoval generální ředitel ARMATURY Group Vladimír Nekuda.

Výkonný viceprezident Rusatom Overseas Leoš Tomíček zdůraznil, že „dodávky od ARMATURY Group splňují ta nejnáročnější kritéria kvality pro výstavbu moderních jaderných elektráren se zvýšenými nároky na bezpečnost. Proto vždy rádi vidíme tuto českou společnost mezi dodavateli Rosatomu“.

ARMATURY Group jsou tradičním výrobcem průmyslových armatur pro jadernou energetiku. Kromě kulových kohoutů, šoupátek, ventilů, uzavíracích a zpětných klapek, dodává společnost také potrubí a potrubní příslušenství, a poskytuje servisní služby a technické poradenství. Více než polovina produkce společnosti směřuje do 60 zemí světa. Od zahájení své působnosti na trhu jaderné energetiky v roce 2006 dodali ARMATURY Group pro výstavbu jaderných elektráren korporací Rosatom nejen v Rusku, ale také v Indii a v Číně, průmyslové armatury za více než 7 milionů EUR. Spolu s posledními kontrakty tak převyšuje celkový objem dodávek 10 milionů EUR.

Novovoroněžská JE-2 s dvěma bloky o celkovém výkonu 2400 MW se buduje podle projektu „AES-2006“, který je založen na reaktoru VVER-1200. Atomenergoprojekt je generálním projektantem a dodavatelem této elektrárny na základě vítězství ve veřejném výběrovém řízení v roce 2007. Projekt AES-2006 (VVER-1200) odpovídá současným požadavkům na bezpečnost, ochranu životního prostředí a splňuje sanitárně-hygienické požadavky stejně jako požadavky Mezinárodní agentury pro atomovou energii (IAEA) a Světové asociace provozovatelů jaderných elektráren (WANO). Všechny bezpečnostní funkce v tomto projektu jsou zabezpečeny kombinací aktivních a pasivních systémů, zajišťující spolehlivý provoz elektrárny a její odolnost vůči vnějším i vnitřním vlivům.

Státní korporace pro jadernou energii ROSATOM sdružuje přes 250 podniků a vědeckých ústavů včetně všech ruských civilních jaderných společností, výzkumných organizací a flotily jaderných plavidel, která je jediná na světě. Rosatom zaujímá vedoucí pozici na světovém trhu jaderných technologií. V současné době realizuje Rosatom projekty na výstavbu 28 jaderných bloků, včetně 19 bloků mimo území Ruské federace.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (49x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...