Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Technologie skladování a dopravy paliva ke kotli bioelektrárny v Kutné Hoře

Technologie skladování a dopravy paliva ke kotli bioelektrárny v Kutné Hoře

Publikováno: 23.10.2013
Rubrika: Elektrárny

V tomto článku je v první části stručně popsána technologie skladování a dopravy paliva ke kotli, což je jen část z dodávek SIMO-CZ s.r.o. realizovaných na bioelektrárně v Kutné Hoře pro generálního dodavatele BFS Energo a.s. V další části článku je představeno několik z možných řešení řízení, přehledů a tvorby databází, jež je možno aplikovat do systému řízení technologií. Díky spolupráci s BFS Energo jsme mohli navrhnout jedinečný systém vytvořený na míru podle představ a požadavků, který splňuje vysoké nároky na informační technologie a systémy.

Klíčová slova: bioelektrárna, technologie skladování, palivo

Celý článek (autoři: Tým pracovníků SIMO-CZ s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Technology of storing and transporting fuel for the boiler of the bio power plant in Kutná Hora

The first part of this article briefly describes the technology of storage and transport of fuel to the boiler, which is only part of the supplies of SIMO-CZ s.r.o. implemented at the bio power plant in Kutná Hora for the general supplier BFS Energo a.s. The next part of the article introduces several possible solutions for control, overviews and creation of a database, which can be applied into the system of controlling technology. Thanks to the cooperation with BFS Energo, we were able to offer a unique system, custom designed according to the ideas and requirements, and which fulfills the high requirements for information technology and systems.

Технология складирования и подачи топлива к котлу биоэлектростанции в Кутной Горе

В этой статье в первой части кратко описана технология складирования и подача топлива к котлу, что является лишь частью работ фирмы SIMO-CZ s.r.o, реализованных на биоэлектростанции в Кутной Горе для генерального подрядчика BFS Energo a.s. Во второй части представлено несколько из возможных решений управления, получения информации о процессах и создание датабазы, которую можно использовать в системе управления технологическими процессами. Благодаря сотрудничеству с BFS Energo мы смогли разработать единственную в своём роде систему, созданную в соответствии с представлениями и пожеланиями заказчика. Эта система отвечает высоким требованиям информационных технологий.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (35x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou  Počerady se na čtrnáct dní staly „nekuřáckou“ elektrárnou (31x)
Počerady – Čtrnáctidenní technologickou odstávku má za sebou Elektrárna Počerady. Stalo se tak poprvé po pěti letech, co...