Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Čeští inženýři uspěli v mezinárodní konkurenci v Indonésii

Čeští inženýři uspěli v mezinárodní konkurenci v Indonésii

BFS Industry, s.r.o. uzavřela kontrakt v hodnotě více než 1 milion USD s významnou nadnárodní potravinářskou skupinou se sídlem v Singapuru. BFS Industry bude zastávat pozici owner's engineer projektu a zajistí pro investora transfer know-how v oblasti energetického využití biomasy pro výrobu elektřiny.

Klíčová slova: Kutná Hora, BFS Industry

Předmětem smlouvy je mimo jiné poskytování projekční a koordinační činnosti při výstavbě a uvádění do provozu biomasové elektrárny o svorkovém výkonu 6 MW spalující rychle rostoucí tropické traviny z lokální produkce. BFS Industry má s energetickým využitím travin rozsáhlé zkušenosti z provozů v ČR. Elektrárna bude sloužit pro zásobování výrobních provozů investora a nahradí elektřinu vyráběnou spalováním kapalných paliv.

Společnost BFS Industry je členem skupiny BFS, která se podílela na přípravě, výstavbě, servisu a provozu biomasových elektráren spalujících balíkovanou slámu v Jindřichově Hradci a v Kutné Hoře (o tomto projektu společnosti BFS Energo, a.s. jsme čtenáře All for Power informovali v čísle 4/2013).

V současnosti společnost BFS Industry poskytuje inženýrskou podporu v projektech horkovodní kotelny spalující balíkovanou slámu o výkonu 10 MW, elektrokotle pro poskytování podpůrných služeb ČEPS o výkonu 14 MW, elektrárny na dřevní odpad ve Spojeném království (5 MWe) a dvou elektráren spalujících dřevní štěpku v Chorvatsku (každá 5 MWe). Kromě zmíněného se BFS Industry věnuje vývoji technologií využívající solární energii v tropických a subtropických oblastech.

Projekt společnosti BFS Industry v Indonésii dále sledujeme a připravujeme rozhovor se zakladatelem skupiny BFS Ing. Zdeňkem Fundou.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (60x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (58x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...