Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Technická rizika zahraničních investičních projektů

Technická rizika zahraničních investičních projektů

Publikováno: 16.6.2015
Rubrika: Firemní zpravodajství

Ačkoli největším odbytištěm českého exportu nadále zůstávají země EU, jsou českým podnikatelům stále častěji nabízeny exportní příležitosti v zemích, jako je Brazílie, Čína, Indie, Turecko, Vietnam či Indonésie. Tedy v zemích s různými stupni rizik, ať už komerčních (obchodování na daném trhu, vstup na trh, získání povolení, přístup k inženýrským sítím, získání úvěru…), politických či např. rizik války či vládního zásahu. Zatímco některá z nich přímo ovlivnit nelze, technické nedostatky je možno odstranit již na počátku, tedy při přípravě projektové dokumentace. „Stručně lze říci, že význam nezávislého odborného dozoru nad projektem je snížení rizik časových a finančních ztrát a sankcí v případě nedodržení technologických a legislativních požadavků,“ vysvětluje Ing. Zdeněk Blatný, ředitel řízení projektů TÜV NORD Czech.

Klíčová slova: export

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (58x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (48x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Sledujte vysílání z Mezinárodního veletrhu v Brně (37x)
Sledujte živé vstupy z průběhu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně - odkaz zde...