Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Multi-D – odpověď na otázku, jak zkrátit výstavbu jaderných elektráren

Multi-D – odpověď na otázku, jak zkrátit výstavbu jaderných elektráren

Publikováno: 15.6.2015
Rubrika: Jaderné

Velké průmyslové podniky, např. jaderné elektrárny, jsou v současnosti natolik složité, že mnoho společností má problémy dokončit jejich výstavbu včas. Přičteme-li k tomu ještě nevelký počet těchto podniků, který se celosvětově staví, nemůžeme se divit, že přes 60 % energetických projektů překračuje rozpočet a téměř 40 % se opožďuje za původním časovým plánem. Společnost Rosatom se rozhodla tento problém řešit pokročilou metodikou řízení výstavby a životního cyklu staveb známou jako Multi-D.

Klíčová slova: jaderná elektrárna, Multi-D, Rosatom

Celý článek (autor: Vladislav Větrovec, Atominfo.cz) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Multi-D – answer to the question how to cut nuclear power plant construction time

Big industrial enterprises, such as nuclear power plants, are currently so complex that many companies have problems completing the construction in time. If we add the small number of these ventures being built globally, we cannot be surprised that over 60% of energy projects exceed their budget and almost 40% are behind their original schedule. Rosatom has decided to address this problem by applying advanced construction and building life cycle management methodology known as Multi-D.

Multi-D – ответ на вопрос, как сократить время строительства атомных электростанций

Большие промышленные предприятия, например, атомные электростанции, сейчас настолько сложные, что у многих компаний возникают проблемы с завершением их строительства в указанные сроки. К тому же в мире не так много компаний, которые строят атомные электростанции. Поэтому не стоит удивляться, что более 60 % энергетических проектов превышает смету и почти 40 % опаздывают по срокам. Компания Росатом решила эту проблему при ппомощи современного метода управления строительством и жизненного цикла строительства, известного как Multi-D.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (43x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Korejská společnost KHNP plánuje dostavět české jádro s lokálními firmami. Pozvala je i k zahraničním projektům (40x)
Korejská společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala v Praze první Česko-korejské fórum dodavatelů pro ...